Як захистити серверну від вогню?*

Як захистити серверну від вогню?*
Серверна – одне з найцінніших приміщень для будь-якої компанії. Ви можете купить сервер найновішої моделі, виділити для нього велику кімнату і достатню кількість персоналу. Але без належного захисту від вогню не можна бути впевненим у безперебійній роботі обладнання.

Причини пожеж у серверній

Найчастіше вогонь з’являється у цьому приміщенні з наступних причин:
• Електричні збої. Перевантаження або коротке замикання електричних компонентів, таких як перемикачі та блоки живлення, є найпоширенішою причиною виникнення пожеж.
• Перегріта електроніка. Небезпека виникає, якщо система охолодження виходить з ладу. В такому разі деталі сервера починають швидко розігріватися.
• Несправність проводки. Особливо якщо провід контактує з легкозаймистими речовинами. Забороняється використовувати дроти з пошкодженою ізоляцією.
• Пожежа, яка виникла в іншій частині будівлі. Через велику кількість отворів у стінах та стелі вогонь може швидко проникнути у серверну.

Профілактика пожеж

Основні поради щодо захисту від займань у серверній:
• Замовте професійний аудит. Першим кроком у запобіганні пожежі є оцінка ризиків. Фахівці з протипожежної безпеки добре знають місцеві та національні правила та стандарти. Вони виявлять слабкі місці та підготують поради щодо встановлення датчиків диму, вогнегасників і т.д.
Якщо ви будуєте новий ІТ-центр, оцінка ризику пожежі повинна бути невід'ємною частиною процесу проектування.
• Використовуйте газову систему пожежогасіння. Вода потенційно є такою ж небезпечною для обладнання, як і вогонь. Тому газова система є найкращим варіантом для серверної. Вона дозволяє швидко усунути займання без шкоди комп’ютерам. Щоб оптимально підібрати засоби боротьби з вогнем, варто проконсультуватися зі спеціалістом.
• Слідкуйте за чистотою та порядком у приміщенні. Ніколи не використовуйте серверну для зберіганні по сторонніх речей. Особливо це стосується легкозаймистих матеріалів. Не допускайте потрапляння пилу, бруду і сміття на обладнання. Дрібні об’єкти можуть зайнятися і сприяти поширенню вогню. Засмічення погіршує охолодження системи, через що обладнання сильніше нагрівається.
• Охолоджуйте приміщення. Прохолода у серверній є необхідною для запобігання перегріву обладнання. Встановіть вентилятори, кондиціонери та інші відповідні прилади. Бажано використовувати систему моніторингу, яка відслідковує температурні зміни.
• Забезпечте підготовку персоналу. Працівники компанії повинні вивчити правила профілактики пожеж, а також методи боротьби з ними. Проведіть інструктажі щодо користування вогнегасниками та іншими засобами пожежогасіння.
• Проводьте регулярні перевірки. Періодично обстежуйте приміщення, щоб виявити можливі порушення: пил на обладнанні, пошкоджену ізоляцію, виведені з ладу датчики диму та сигналізацію.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як захистити серверну від вогню?*
29 травень, 2016, 18:29