Як використовувати обрізки шпалер?*

Як використовувати обрізки шпалер?*
Після ремонту залишилися шматки невикористаних шпалер? Не поспішайте викидати їх. Вони можуть бути використані більш раціонально. На сайте Yusi.com.ua вас чекає великий вибір найрізноманітніших шпалер. І викидати залишки таких гарних виробів просто шкода. Тому ми підготували кілька ідей з їх використання.

Ідеї застосування зайвих шпалер

Ось що ви можете зробити з обрізків, які лишилися після ремонту:
• Абажур для настільної лампи. Не потрібно купувати новий абажур, якщо старий трохи стерся. Просто обгорніть його смугою з паперу і зафіксуйте її клеєм.
• Декорування сходів. Смуги паперу одночасно виконуватимуть декоративну і захисну функцію, якщо ви приклеїте їх до сходів. Використовуйте для цього вінілові шпалери. Вони набагато міцніші за паперові й повільніше стираються.
• Шаблони. Виріжте фігуру на шматку шпалер і використовуйте його в подальшому як шаблон для своїх малюнків. Щільний папір – хороша заміна картону, особливо якщо за останнім потрібно іти в магазин.
• Ролети. Вам знадобиться шматок шпалер з такою ж шириною, як скло у вашому вікні. Довжина повинна бути на 5 см більшою за висоту скла. Згорніть папір «гармошкою» і зробіть наскрізні отвори з двох сторін, відступивши 3-4 см від краю «гармошки». Протягніть у отвори мотузку і розгорніть папір. Зав’яжіть петлі під верхні краєм паперу, щоб він не зісковзував униз. Тепер у вас є саморобні ролети, які можна закріпити на гачках або гвіздках.
• Картина. Закріпіть відрізок шпалер з малюнком, який вам подобається, у рамці. Проста картина готова. Можна додати до неї якісь декоративні елементи: бантики, засушені квіти і т.д.
• Подарункова обгортка. Виберіть шпалери з гарним візерунком. Обгорніть ними подарунок і обв’яжіть стрічкою.
• Декорування для вимикача. Хочете, щоб вимикач зливався зі стіною? Зніміть з нього верхню накладну пластину і обклейте її шматком шпалер. Зробіть отвори під клавіші. Коли клей висохне, поверніть пластину на місце.
• Підкладка під фотографії. Щоб картини чи фотографії не деформувалися в рамках, під них підкладають пластик або картон. З такою ж ціллю можна використати і шматок щільних шпалер.
• Оббивка для шухляди. Обклейте шухляду шпалерами (бажано вініловими) зсередини, щоб зробити її більш гарною. А ще папір не дасть дрібним речам провалитися у щілини.
Звичайно, це ще далеко не всі ідеї. Можливо, у вас є на прикметі свої оригінальні варіанти використання обрізків шпалер?

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.