На Волині впав відомий дуб-«пізанська вежа». ФОТО

На Волині впав відомий дуб-«пізанська вежа». ФОТО
На Білій горі, що на території Ківерцівського національного природного парку «Цуманська пуща», впав знаменитий «пізанський» дуб.

Про це інформує прес-служба НПП.

Це помітили під час екскурсії у заповідній зоні, яку влаштували для учнів Волинського ліцею-інтернату до Міжнародного дня біорізноманіття працівники відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи Грицюк Юлія та Нечипорук Максим.

Шлях проходив по екостежці на Горинських крутосхилах та по заплаві р. Путилівка.

Під час екскурсії виявили, що впав похилий віковий дуб на Білій горі – найвищій точці Горинських крутосхилів, який був символом тієї території.

Метою екскурсії було привернути увагу учнів до проблеми безповоротного зникнення на землі багатьох представників флори та фауни та важливості збереження лісової екосистеми, роль окремих видів у харчових ланцюжках та важливість мертвої деревини у лісі, як джерела органічної речовини у ґрунті і на поверхні, середовища проживання для багатьох видів грибів, комах та інших живих організмів. Також під час екскурсії використовували метод акустичної провокації птахів. Натрапили на виводок пташенят синиці великої, які вже покинули гніздо та вчились літати. Батьки продовжували піклуватись про них та підкормлювали. По дорозі спостерігали пару сорокопудів тернових, які полювали на полі серед самосіву сосни.

Екскурсія завершилася на мальовничому березі водосховища р. Путилівка, де учні спостерігали за навколоводними птахами через монокуляр, слухали розповіді екскурсоводів. Також відбувся традиційний пікнік, зі смаженням сосисок та сала на багатті. Після екскурсії, по дорозі до Луцька, учні ділилися враженнями про Ківерцівський НПП «Цуманська пуща».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині впав відомий дуб-«пізанська вежа». ФОТО
25 травень, 2018, 10:11