Школо, прощай: у луцькій школі №9 пролунав останній дзвоник. ФОТО

Школо, прощай: у луцькій школі №9 пролунав останній дзвоник. ФОТО
На свято останнього дзвоника у НВК № 9 завітало чимало гостей, батьків та усміхнених однадцятикласників - нині звук шкільного дзвінка востаннє пролунав для 74 випускників.

Ще з самого ранку 25 травня до школи вервечкою тяглися школярі у вишиванках.

Найменші невпевнено крокували, тримаючись за руки батьків чи бабусь, а дорослі дзвінко вистукували каблуками із великими букетами різнобарвних півоній, троянд та ірисів.

Лінійку розпочали традиційно урочисто – із виконання державного гімну. Сотні школярів, від найменших до найстарших, дзвінко виспівували славень. Директор НВК Олександр Дубина зауважив, що варто не забувати про тих, кому ми завдячуємо мирним небом.

«Сьогодні чудовий весняний день і в першу чергу ми маємо згадати тих, завдяки коми ми маємо можливість спокійно і мирно святкувати останній дзвоник – це Герої Небесної Сотні, Герої-захисники АТО, які віддали своє життя за честь, за свободу і незалежність нашої держави», - сказав посадовець. Тому усі схилили голови у скорботній хвилині мовчання. Опісля школярі віднесли квіти на Меморіал Слави, до Стели на Театральному майдані та меморіальних дошок випускникам НВК №9 Рустаму Хамраєву та Максиму Гринчишину.

Директор додав, що навчальний рік був водночас і важким, і успішним, адже заклад уже втретє визнають найкращим в області серед міст обласного підпорядкування.

«Ця перемога можлива, в першу чергу, завдяки тому, що всі ми з вами – велика шкільна родина, починаючи від маленьких першокласників, які витримали цей насичений і довгий для них рік, і закінчуючи нашими чарівними й дорослими одинадцятикласниками», - сказав Дубина. Тож він подякував усім, хто не шкодував сил, аби школа ставала успішнішою, а діти - розумнішими. Випускникам бажали успішно здати ЗНО та вcтупити до омріяного вишу.

Сьогодні на лінійці вишикувалися випускники із трьох класів, які мали різне спрямування – математичний, філологічний та правничий. Тож востаннє шкільний дзвоник пролунав для 74 одинадцятикласників.

Перша вчителька Лариса Міліна побажала випускникам ще не раз повернутися на поріг рідної школи. Вона зауважила, що для них нині дуже важливий день, бо це дійсно останній дзвоник.

«Скільки стежок потоптано навколо школи і скільки доріг відкривається нових у самостійне життя. Я бажаю вам завжди із великою любов’ю згадувати шкільних друзів і, звичайно, вчителів, які дали вам такий важливий старт у життя», - зауважила педагог. Далі ділитися спогадами про роки навчання вийшла класний керівник випускників - Ольга Костюк, а під час її виступу чимало дітей не могли стримати сліз.

Благословляли школярів родина Олега та Олени Гериковичів. Мама випускника зауважила, що з часом діти зрозуміють, як багато їм дала школа та вчителі, які все зробили для того, аби школярі згодом стали успішними людьми.

«Серед вас вже стоять науковці, волонтери, реформатори. У когось із вас будуть нові стартапи, ви придумаєте інновації. А головне - ви пам’ятайте, з якої школи ви вийшли, та якому педагогічному колективу маєте завдячити», - сказала Олена Герикович. Опісля батьки випускників вручили директору школи коровай.

А тоді слово дали найменшим – першокласникам. Діти сумлінно і голосно розповідали віршики для своїх старших колег, у яких бажали успіху та розповідали, що мріють вирости і стати такими красивими, як сьогоднішні випускники.

Опісля на школярів чекала низка нагороджень, адже вихованці закладу стали переможцями у десятках олімпіад, конкурсах наукових робіт, спортивних змаганнях тощо. Відзначили і кращі класи та класоводів, а кращим учнем визнали десятикласника Андрія Обертаса, який завоював для школи чимало перемог на різних конкурсах. Школярі з ентузіазмом підтримували друзів, тож нагородження супроводжувалося шквалом оплесків.

Далі у програмі був танець дитячого хореографічного колективу, а опісля в центрі знову опинилися випускники, які подарували присутнім красивий вальс.

Після танцю зі однокласниками, вони запросили і вчителів та батьків. Звершили свято випусканням у небо кульок та білих голубів.

Тоді одинадцятикласники вирушили до класних кімнат на останній у своєму житті урок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
>Випускникам бажали успішно здати ЗНО та втупити до омріяного вишу.

Втупити це потужно. Грамотії.
Відповісти
Останні новини
Школо, прощай: у луцькій школі №9 пролунав останній дзвоник. ФОТО
25 травень, 2018, 12:37