Як садили город у луцькому зоопарку: фотозвіт від Павла Березюка

Як садили город у луцькому зоопарку: фотозвіт від Павла Березюка
Компанія Syngenta в Україні за підтримки Луцької міської ради провела у луцькому зоопарку висадку овочевого городу в рамках соціально-освітнього проекту "ОгоРодина".

Про це йдеться на сторінці звіринцю у Facebook.

35 сімей учасників АТО, а також дітей зі складних сімей взяли участь у висадці спільного овочевого городу і творчих агрокласах на території зоопарку, послухали лекції від провідного дієтолога та експертів компанії.

Як інформують в управлінні соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, проект «ОгоРодина», вперше ініційований компанією Syngenta 2015 року, продовжує натхненно крокувати містами України — від Києва до Львова і Вінниці, а тепер і до Луцька. За словами організаторів, «ОгоРодина» надає можливість дорослим і дітям пізнати радість спілкування з рослинами у форматі міського городництва. Проект навчає отримувати задоволення від роботи на землі, пишатися своїм результатом та цікаво й корисно проводити час у колі рідних у єднанні з природою в межах міста.

Луцький зоопарк — оригінальна локація для реалізації проекту, а залучення соціальних груп з особливим статусом разом зі всіма охочими наділяє «ОгоРодина» глибшим суспільно-ціннісним значенням.

Традиційно представники компанії супроводжували гостей заходу у процесі висаджування розсади перцю, капусти, томатів, кабачків та баклажанів і надавали агрономічні поради щодо правильного догляду за рослинами. Цього разу було також висіяно насіння буряку й моркви, спеціально для підопічних зоопарку. Керівництво закладу сподівається, що проект допоможе дорослим і дітям відповідальніше ставитися до тварин.

«Повірте, спричинити нездужання, інтоксикацію організму або навіть смерть тварини — дуже просто, якщо годувати її неправильно! Такі сумні наслідки мають місце переважно через брак знань у відвідувачів та нехтування правилами зоопарку. Саме тому цей проект є важливим для нас, адже діти й дорослі не тільки самостійно виростять їжу для тварин, але й в процесі догляду за рослинами дізнаються, яким тваринам рекомендовані або заборонені ті чи інші овочі та продукти, і чому», — розповіла директорка луцького зоопарку Людмила Денисенко.

Фотограф Павло Березюк побував на дійстві та поділився світлинами.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.