У Луцьку відкрили виставку картин першокласника

У Луцьку відкрили виставку картин першокласника
У стінах луцької школи № 10 відбулася незвичайна подія – відкрили виставку картин талановитого учня Дмитра Шеремети.

Про це пише Вісник і К.

Виставка робіт юного художника пройшла в рамках традиційного шкільного проекту «Світ очима дітей». До слова, це вже третя експозиція картин Дмитра. Презентація відбулася за ініціативи директора освітнього закладу Олега Михальчука.

«У нашій школі навчаються декілька дітей з особливими освітніми потребами. Серед них і талановитий учень 1-В класу Дмитро Шеремета. Кожна така дитина унікальна за характером, уподобаннями, вміннями. Дмитро – уособлення всіх цих дітей. Якщо інші діти можуть передавати свої почуття, сприйняття світу через мову, написання, то в Дмитра це найкраще виходить через малюнок і сюжет. Талановиті діти завжди особливі. І в цьому випадку Дмитро – яскраве підтвердження цієї тези».

«Безумовно, надзвичайно багато з Дмитром працюють батьки та вчитель-класовод Тетяна Сергіївна. Саме вони підібрали модель співпраці, що дає можливість Дмитру розвиватися не тільки як учневі, а і як особистості. Виставка «Світ очима дитини» – показова для інших дітей. Учні бачать, що можна робити кроки вперед, незважаючи на перешкоди в здоров’ї, сімейні неприємності чи перепони іншого характеру. Схожу виставку плануємо організувати і наступного року. Адже Мітя розвивається, творить, а його роботи надихають інших дітей», – зазначив директор Дмитрикової школи.

Також Михальчук подякував батькам Дмитра та вчителю за те, що їм вдалося знайти підхід до хлопчика.

Директор побажав своєму учню успіхів і пообіцяв, що і надалі підтримуватиме його.

«Для кожного педагога важливо бачити своїх дітей щасливими, здоровими, вихованими і розумними. Мені пощастило, адже в моєму класі навчається Дмитро Шеремета – надзвичайно талановитий хлопчик, який радує своїм даром мене та інших вчителів. Дуже приємно, що діткам, які відвідали цю виставку, сподобалися малюнки Міті», – каже вчителька Тетяна Сергіївна.

Мама юного таланта, Надія Шеремета, розповіла, що син проявляв інтерес до малювання ще змалечку. Спочатку він спостерігав за тим, як малює старша сестра Світлана, а потім сам узяв пензлик до рук.

Батьків це не дивує, адже Дмитрик народився у сім’ї, де цінують мистецтво, прищеплюють любов до прекрасного і заохочують творчі прояви.

Виставка триватиме ще декілька днів, тож усі поціновувачі художнього мистецтва можуть ознайомитися з картинами обдарованого хлопчика.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку відкрили виставку картин першокласника
26 травень, 2018, 05:04