У луцькому виші з'являться мурал, автодром та креативний простір

У луцькому виші з'являться мурал, автодром та креативний простір
Вже цієї осені в Луцькому національному технічному університеті з’явиться кімната психоемоційного відпочинку, коворкінг-центр, автодром, оновлений паркінг та креативний простір.

Про це інформує прес-служба вишу.

Все це стало можливе завдяки конкурсу підтримки соціально-інноваційних проектів, який протягом усього травня відбувався у форматі Пітчінгу, і був організований і фінансований Студентською радою Луцького НТУ, програмою «Активні громадяни» Британської ради в Україні, безпосередньо адміністрацією вузу та ГО «Молодіжна платформа». Сумарний бюджет конкурсу майже 200 тисяч гривень.

В суботу, 26 травня, майже 30 заявлених до конкурсу проектів були презентовані перед комісією і отримали свою оцінку та вердикт. Серед аплікантів – студенти та викладачі вузу.

Отже, всього в конкурсі перемогло 11 проектів: «Мурал», «LNTUсквер», «Кімната психоемоційного відпочинку», «Благоустрій «Sunny Learning», «Креативний простір на С. Ковалевської», «Організація автодрому», «Організація паркінгу навпроти корпусу «Б» ЛНТУ», «Politech coworking center», «LNTU 17+», «Алея кленів», «Футбольний клуб ЛНТУ».

За словами одного з організаторів конкурсу та голови ради правління ГО «Молодіжна платформа» Захара Ткачука, подібна ініціатива між студрадою, вузом та таким донором як Британська рада в Луцьку проводиться вперше.

«Три рівносильні партнери, які намагалися створити всі умови для перемоги і навчання. Знання, які учасники отримали під час цієї затії на дорозі не валяються», - сказав він.

Також Ткачук зауважив, що чимало цікавих і вартісних проектів не пройшли технічних умов, і це могло б стати великою перепоною в їхній реалізації. Зокрема, Луцький НТУ подав заявку на міжнародний грант з модернізації приміщень вузу, і наразі нічого із зовнішніми стінами корпусів робити не можна. Але так, як одним із поданих проектів був мурал, то комісія вирішила реалізувати його в середині одного з корпусів політехнічного.

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук наголосив, що комісія при виборі переможців працювала колегіально і зібрано. Однак, два проекти, які члени комісії не підтримали, ректор луцького «політеху» профінансує самостійно власними коштами. Мова йде про кленову алею та футбольну команду.

Ще декілька проектів потрапили до резерву, і в перспективі будуть втілені в життя. Нагадаємо, що основна мета конкурсу – підтримка соціально-інноваційних ініціатив, що сприяють всебічному розвитку Луцького НТУ, а також можливість зібрати якомога більше ідей для соціальних проектів, реалізація яких об’єднає студентів, викладачів та просто активних громадян.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
а не наука! Грайтеся, дітки... реалії життя вас виправлять.
Відповісти
головне що дивчата зможуть скорше вийти замиж за индуса и втикти з цого рагульского мурала юнаки пидуть в армию та потим застреляться а кто видмажиться втиче мити унитаз луцк стае селюковськимхутором життя поставить рачком их и пан буде порати их усих
Відповісти
Останні новини
У луцькому виші з'являться мурал, автодром та креативний простір
27 травень, 2018, 02:39