На Сумщині знесли пам'ятник Леніну. ФОТО. ВІДЕО

На Сумщині знесли пам'ятник Леніну. ФОТО. ВІДЕО
Близько 15:00 дня в п'ятницю, 15 лютого, активісти партії "Свобода" разом із нардепом Ігорем Мірошниченком демонтували пам'ятник Володимиру Леніну в місті Охтирка Сумської області.

Після цього учасники акції потрапили до міліції, повідомили у прес-службі ВО "Свобода".

"Усі цивілізовані держави колишнього соцтабору вже давно заборонили будь-які прояви комуністичної ідеології та символіки, що закріплено в законодавстві цих держав", - мотивував свої дії Мірошниченко.


(Фото з фейсбук-сторінки Ігоря Мірошниченка)

"Свободівці" вважають, що мають юридичні підстави на подібні дії, оскільки ними виконують закон. "Наголошу: ми лише виконали закон про декомунізацію, а нам місцеві прислужники окупаційного режиму намагалися довести, що це, бачте, "елемент благоустрою", – зазначив Мірошниченко.

Після акції активісти опинилися в районному відділенні міліції, аби дати свідчення з приводу власних дій.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
На Волині памятник цьому російському фашисту Лєніну стоїть і в нас ,в містечку Маневичі.
В Турійському районі в одному із сіл...

Відповісти
Шкода,я так до нього звикла,так сумую за СРСР....
Відповісти
Ну де ж тобі не сумувати, адже Сталін твій ліпший брат та товаріщ))), ти ж регулярно в СРСР!
Відповісти
А ковбаса яка за союза була!!!А скільки я одежі мала, і вся імпортна була,а зараз змушена по секондах ходити,бо де нам простим бідним людям грошей набрати!!!
Відповісти
і що це змінило?
Таким свавіллям свобода заробила собі авторитет агресивної партії.
Люди на сумщині будуть боятися їх приходу до влади і підтримають ПР.
Невже не можна було все зробити гарно, у судовому порядку?
Дикуни.
Відповісти
боятися?))) н да..!
краще регіаналів боятися)))
Відповісти
Ґєна,сам ти дикун,якщо називаєш це свавіллям!А те,що цей ідол і /сотаваріщі/принесли для українців це - манна небесна!?Динозавр!!!
Відповісти
вони його не ставили, не купляли, їм його не подарували і по заповіту не отримали. Жодних прав вчиняти дії із цим майном немає. Далі пояснювати?
Якщо мені не подобається сусідська машина, я не б'ю в ній вікна.
Якщо мій сусід пиячить і не дає спати, я не позбавляю його життя.
Памятник бандері біля загсу - він чий буде, якщо кошти туди дадуть наприклад клім чи башкаленко? Вони можуть потім претендувати на його частину, напрклад, голову. Формально, в них буде на це право, вони зможуть її відірвати, замінити, пофарбувати в інший колір.
Так що такий собі з тебе платон, навіть не ображаюсь.
Відповісти
Логічніше спочатку узаконити заборону комуністичної і фашистської символіки, а потім прибирати. Три покоління покалічено людожерською комуністичною ідеологією. Досі чимало таких, що хочуть "безоплатні" квартири,вищу освіту, лікування, дешевий хліб, ковбасу за 2,20... Зломали! Добре, ломайте й далі, але привселюдно і з помпою. Може тоді законодавці насміляться узаконити це.
Відповісти
Ужас !!! Беспредел , что же это происходит , товарищи ??? Бандеривцы лезут изо всех щелей , бей гадину , за Ленина , за Сталина за ГУЛАГА и НКВД !!! Впирьед !!!
Відповісти
Гітлер капут!
Відповісти
Хай би собі стояв, кому він помішав?
Відповісти
Добра новина!
Відповісти
Просто суперова! примємно бачити, що і на Сході позбуваються цих дебільних пам*ятників. І, все таки, скільки ще роботи лишилось.. навіть цілі міста можна зносити :)
Відповісти
В Україні, на центральній площі Охтирки, з’явився унікальний, єдиний на весь світ монумент - пам’ятник Жопі
Відповісти
Слава Україні !
Відповісти
..."елемент благоустрію..."? А чому саме пам*ятних ЦЬОМУ ЗЛОЧИНЦЮ? Може поставимо монумент ГІТЛЕРУ,бо ще одному тирану - Сталіну починаємо ставити?! ПОРА ВЖЕ і НЕ ЗАБУВАТИ і про АДОЛЬФА ГІТЛЕРА,правда,він ЗНИЩИВ МЕНШЕ ЛЮДЕЙ та ЗРОБИВ МЕНШЕ ШКОДИ,ніж Сталін!!!
Відповісти
Я Мирошниченка знаю особисто ще по роботі на телебаченні.ЧМО рідкісне.Вічно чимось був не задоволений,вічно на всіх ображений.Коли ми збирались на дефіляди або дні народження,його ніхто не запрошував,бо кому потрібен дурень поряд:)Так що зараз коли він став депутатом,все його гниле нутро полізло наружу.Ви лише представте собі,що буде якщо завтра йому не сподобається як дивиться памятник Шевченко або Франко і він захоче його знести.Якщо йому можна таке робити,то чого нам не можна?
Відповісти
«для (реги-)ЯЗЫЧНИКА зайвий оберіг (хрестик) – не в тягар.»
«Образ князя Володимира …став віддалятись (у автора) від ідеалу в процесі зіставлення суперечливих гіпотез, які пам’ятав НЕ тільки із шкільного курсу історії. Для розуміння Володимира чогось не вистачало.
Рос-літописи не облагороджували позашлюбного сина Святослава. Але ті і зарубіжні джерела визначали: охрестившись Володимир ЗМІНИВСЯ.
Володимир прийняв хрещення не тому, що прозрів (бо прийняв рішення хреститись ДО того). У нього була конкретна мета – отримати в дружини Порфірородний кесарівну. Причому це була УМОВА, а НЕ частина угоди. Плата за принцесу – військова допомога у придушенні повстання у Візантії. …. Візантійські джерела дозволяють допустити, що Володимир не продав Візантії кілька тисяч власних воїнів, а повів сам. Особисто. Як було насправді не дізнаємося і у випадку де саме Володимир прийняв хрещення.
Але знаємо точно: Володимир хрестився. І хрестив своїх підданих, причому так, що завдав шкоди ВЛАСНІЙ популярності (серед «людей, які вмирають»: «… і все, що робите, робить від (щирої побожної) душі, як для Господа, а НЕ для (чрев и попов) людей, знаючи, що в нагороду від Господа одержите спадок, бо служите Господу Христу», а НЕ божеству московскому и НЕ реги-партии-мафии.)
Навіщо? Володимир-язичник – зрозумілий. Будучи слабким – втік. Ставши сильним – напав. Не дуже ясно навіщо він вбив Ярополка. Все-таки брат… Але і цьому є пояснення чисто язичницькими правилами правонаступництва. Ще в античні часи цар був ланкою між народом і богами [«Але посередника (московского) при одному НЕ буває, а Бог один»]. Якщо цар убитий, значить, боги підтримали не його, а суперника. Висновок: вбивця царя отримає законне (каноническое) право на пріоритет у спілкуванні з богами. І – як наслідок – на престолі убитого.
[«…встав Ахав („лукавый москаль“), щоб піти у (ЧУЖИЙ: щирий побожний) виноградник … і взяти його (християнське ПЕРВОРОДСТВО) у володіння. … „так говорить Господь: ти („обруселая чудь“) убив, і ще вступаєш у (руську слов’янську) спадщину?“]
Зрозуміло …викорінення християн, …руйнування церков. Переможець розправляється з переможеними, підвищує власний (партии-мафии) добробут і вибудовує свою (партии-мафии) інфраструктуру управління (с реги-партийным религиозным формированием ино-сраного московского патриархата).
Жорстокість теж природна. ЯЗЫЧЕСКИЕ боги (божество московское) люблять людську кров.
Однак хрещення Руси відбувається в інших умовах. Володимир вже НЕ молодий і жадібний завойовник. Він – зрілий і досвідчений єдиновладний правитель. У нього потужне військо, чималі кошти і ціла прірва спадкоємців. …надійні союзники і авторитет. І він уже отримав свою царівну. Константинополь не може йому диктувати, як саме слід хрестити народ. Після фокусу ПІДМІНИ цесарівни Володимир міг взагалі переглянути умови угоди. Він переглянув їх, коли зайняв Корсунь-Херсонес.
Йому ніхто НЕ заважав провести релігійну «реформу» плавно і поступово. А Володимир (без референдумів серед реги-орально-анальных би-лингво-сексуалов) взяв та й ПОРУБАВ (350-летнего ру-ро-идола) народних КУМИРІВ. В тріски (не побоявся звинувачень ханжей в «ксенофобии», кто „в одежде иносранцев СОГРЕШИЛ перед Господом”). А потім погнав СВІЙ народ до Святого Хрещення (до національного ВОСКРЕСІННЯ НОВОЮ руською, НОВОЮ слов’янською – українською мовою наповненою Духом Святим для молитви та спілкування, щоб ми, всі національності у Богакраїни, були ОДНОдушними-ОДНОмовними з Богом і людьми) списами дружинників.
[«Чи далеко зайшов би Мойсей, якби він влаштовував опитування громадської думки (референдуми) в Єгипті».]
Чому? Де знайти розуміння, як була проведена риса в людських душах? До (ру-ро)ЯЗЫЧЕСТВА. І після ….
Подвиг Володимира, на мій (автора) погляд, не в тому, що він надів хрестики на шиї людей [«Не хочу тільки на ім’я християнином називатися, а ЧИНИТИ, як поганець (коммуно-НАДбожный каин-иуда). Візьміть славу світу цього, до якого ви прагнете.»]
Багато хто з них носили хрестики і раніше: для (ру-ро)ЯЗЫЧНИКА зайвий оберіг – не в тягар. Багато хто з тодішніх християн були напівхристиянами напівязичниками [«Народи ці (лживые-лицемерные „грешники ДВУязычные”) шанували Господа, але й ИДОЛАМ (ру-ро-ино-сраному и реги-партийному) своїм СЛУЖИЛИ. Та й діти (реги-выводки) їхні і діти дітей їхніх („интер“-девочки и „интер“-мальчики) до цього дня чинять так само, як (350 лет) робили батьки їхні»].
Навіть ті, хто не приносив жертви (божеству московскому) Сварогу і Велесу, жили в (ру-ро)ЯЗЫЧЕСКОМ (ру-)мире (ботали по фене с идолом-дьяволом на славящем беса – бес славном, лукавом – с московским 5 темпераментом, богохульном ру-матерном ру-ро-эсперанто вавилоно-московской башни-империи). І світ цей органічно вписувався в їх свідомість (канонического национального САМОубийства).
Велич князя Володимира Святославовича в тому, що він зумів вийти з цього світу. [«Царство Моє НЕ від світу цього». «Перелюбники (языкоблудливые) і перелюбниці. Чи не знаєте, що дружба зі світом є ворожнеча проти Бога».]
Вийшов сам і ЗМУСИВ (як батько дітей) вийти з ЯЗЫЧЕСТВА («ІНОплемінного ІДОЛОпоклонства») СВІЙ (слов’янський руський, щирий побожний) народ.
Народ, якому було затишно в тіні священного (финно-тюркского оккупанта-убийцы) дуба і який не збирався цю тінь залишати (під німецькою, або османською, або польською дубиною). Володимир НЕ став УМОВЛЯТИ (спокушати як дьявол жінку в раю: «всё будет хорошо», сю-сю-сю, у-тю-тю-тю-тю). Він просто зрубав дуб. Взяв та знищив рідних і звичних (за 350 років геноциду) старих богів. Усіх до кого міг дотягнутись. Демонстративно…, як колись руйнував церкви і вбивав християн.
Той (ру-ро)ЯЗЫЧЕСКИЙ світ, який руйнував Володимир (ще за своє життя, після щирого побожного ПОКАЯННЯ), був його ВЛАСНИМ світом. І Володимир знищив СВІЙ ВЛАСНИЙ світ. Так святий князь Володимир показав (ДІЄЮ, власним життям): (реги-)ЯЗЫЧНИК не стає християнином. Володимир ПЕРЕРОДЖУЄТЬСЯ. Він сам став БЕЗСМЕРТНИМ доказом того, що НІЯКОГО єднання християнства і ЯЗЫЧЕСКИХ вірувань бути НЕ може. Або (чесний-ОДНОдушний) – або (би-лингво-сексуал).
Або – зняти хрест і відправитися до неоязычников різати кошенят» – обливати православних українців в Україні из чёрного: проклинающего-НЕпрощающего рота ЧУЖИМИ–«ОБРУСЕЛОЙ чуди», ино-сраными вонючими помоями-анафемами в «вертепах РАЗБОЙНИКОВ» партии реги-аналов московского улуса, где продали дьяволу щиру побожну душу-мову, где под ширмами «украинская» НЕ молятся и НЕ общаются українською мовою – совершают канонический-общепризнанный «миром этим», САМОгеноцид – САМОубийство.
Не можливо ЗРІКАТИСЯ сатаны ПОСТУПОВО, час від часу служачи то идолу-дьяволу, то Богові. Неможливо ТІКАТИ від (своїх гріхів) Содому і Гоморри ПОСТУПОВО та зглядуватися на них, продовжуючи грішити, перетворюючись на соляні стовпи: «Діти! Бережіть себе від (ино-сраных) ідолів. Амінь.»
«Зрікаюсь тебе, сатана (ру-ро-идол – божество московское), гордині твоєї і служіння тобі».
РАЗ і НАЗАВЖДИ.

Відповісти
многа букаф ни а чьом
Відповісти
«Зрікаюсь тебе, сатана (ру-ро-идол – божество московское), гордині твоєї і служіння тобі».
РАЗ і НАЗАВЖДИ.
Відповісти
А я б не ламав. А поставив би поруч памятники Гітлеру, Сталіну, Пол Поту.
Відповісти
Останні новини
На Сумщині знесли пам'ятник Леніну. ФОТО. ВІДЕО
16 лютий, 2013, 11:22