Патріарх Філарет прибув до Луцька. ФОТО

Патріарх Філарет прибув до Луцька. ФОТО
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет прибув до Луцька з нагоди храмового свята кафедрального собору Святої Трійці.

27 травня, надвечір, на межі Рівненської й Волинської єпархій Святійшого зустріли митрополит Луцький і Волинський Михаїл та канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, інформують на сайті Волинької єпархії УПЦ КП . Близько 19.30 кортеж приїхав до центральної брами Троїцького храму.
Учні Центру християнського виховання дітей та молоді, виголосивши віншування, вручили Його Святості коровай.

Із нагоди прибуття Першоієрарха Київського Патріархату у храмі відправили подячний молебень. Після Многоліття владика Філарет звернувся з вітальним словом.

«Я дуже радий, що Господь і в цьому році сподобив мене прибути в місто Луцьк для того, щоб звершити завтра Божественну Літургію в День Святого Духа.

Ми відчуваємо на собі дію благодаті Святого Духа. Тому що коли б не його допомога, то ми державу не мали б. А завдяки тому, що Господь допомагає нам, надихає наш народ на подвиг, ми маємо свою державу і свою Церкву.

Думаю, ви знаєте, добре знаєте, що ми чекаємо від Вселенського Патріарха Томос, тобто, документ про автокефалію нашої Церкви. Наша Церква – автокефальна, помісна, велика, але поки що невизнана. І нам цей Томос про автокефалію потрібний як визнання нашої Церкви Вселенським Православ’ям. Ми молимось і просимо, щоб Господь далі надихав Вселенського Патріарха не відступать від свого наміру. І надихав нашого Президента і Верховну Раду довести цю справу до кінця.

Згадаємо 92-й рік, коли утворився Київський Патріархат. Невелика була Церква. Але сьогодні Київський Патріархат є найбільшої Церквою не тільки в Україні, а найбільшою Церквою і в Православ’ї, крім Російської Церкви. Російська Церква залишається найбільшою, але за нею іде Київський Патріархат. От скажіть, чи то не діє благодать Святого Духа? І поскільки вона велика і державна, то Вселенський Патріарх змушений визнавать нашу Церкву. Тому будем молитися, щоб Господь довів цю справу до кінця», - мовив Патріарх.

Завтра, 28 травня, в День Святого Духа, під проводом Предстоятеля Церкви відправлять Божественну Літургію у луцькому кафедральному соборі, яка розпочнеться о 9.00.

Нагадаємо, на початку місяця Святіший вже мав візит на Волинь- він очолив божественну літургію у Володимирі-Волинському.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
сей вітець в глухій провінції?
Відповісти
скільки "роботяг" їм не треба на заробітки їздити!))
Відповісти