ТОП-5 оригінальних місць і занять в Греції*

ТОП-5 оригінальних місць і занять в Греції*
Культурна спадщина Греції воістину велика. Відвідати навіть найбільш вагомі пам'ятки за раз абсолютно неможливо, тим більше, що подивитися є на що навіть тим, хто віддає перевагу спокійному відпочинку на пляжі. Культурні шари різних епох переплітаються в одній державі. Куди поїхати під час відпустки, щоб дізнатися країну з різних сторін, розглянемо нижче.

Побачити «гінекократії»

Якщо випаде вдала можливість відвідати прародительку античності взимку, не пропустіть можливість заїхати в Монокклісію - село недалеко від Салонік. Щорічно з давніх часів в січні тут святкують влада жінок - гінекократії.

Протягом свята жінки можуть робити те, що зазвичай дозволяють собі лише чоловіки. Згодом гінекократії набрала масштабів, тому тисячі туристів з усього світу приїжджають в цей день, щоб ближче познайомитися з місцевою культурою і звичаями.

Потримати Аристотеля за палець

У тому ж районі, на площі Аристотеля в Салоніках розташована велична статуя філософа. Щоб правильно осмислити побачене в Монокклісіі і набратися мудрості, потримайте Аристотеля за палець. Існує легенда, що кожен, хто потримається за великий палець на нозі Аристотеля, придбає мудрість і знання. Так чи інакше, але фотографії вийдуть пам'ятні.

Подивитися на обитель богів

Пантеон грецьких богів відомий кожному, що вже говорити про місце їх проживання - горі Олімп. Але в праматері античності міфи стають реальністю. Тому варто проїхатися на потязі від Афін в Литохоро, і якщо не піднятися на вершину обителі богів, то хоча б подивитися здалеку.

Відзначимо також, що Олімп - це не тільки найвища гора, але цілий гірський комплекс. Так що шукачам богів відкриється чудовий краєвид.

Спуститися по бухті Наваджо

Бухта займає почесне перше місце серед райських місць Землі. Розташована вона серед печер і скель, і омивається блакитним морем. На білосніжному піску, на пляжі лежить древнє піратське судно. Раніше багато кораблів зазнавали аварії в цій місцевості.

Прогулятися по Санаторіні

Вибираючи тури в Грецію, зверніть увагу на невелике містечко Санаторіні.

Це затишне місце з вузькими вуличками і білими будинками уздовж берега. Оточує територію містечка скеляста місцевість, що створює враження відокремленості від світу. А перепочити від тривалої прогулянки можна на одному з трьох різнокольорових пляжів. Дуже гарне видовище: сині куполи сімейних церков висвітлюються променями сонця.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Греція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.