Волинян каратимуть за залишений на берегах водойм транспорт

Волинян каратимуть за залишений на берегах водойм транспорт
Тих, хто залишатиме транспорт на території прибережних смуг краю, притягуватимуть до відповідальності.

Про це повідомляє Шацьке відділення поліції.

За даними шацької поліції, у травні повідомлень про такі порушення значно побільшало. Передбачають, що чисельність подібних фактів буде тільки збільшуватись, оскільки літній сезон відпочинку громадян лише починається.

Тож правоохоронці звертають увагу на те, що відповідно до статті 88 Водного кодексу України прибережна захисна смуга встановлюється по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води шириною: для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 метрів; для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів.

Статтею 89 вказаного кодексу у прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється:
- будівництво будь-яких споруд, у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів;
- миття та обслуговування транспортних засобів і техніки.
Законом України «Про природно-заповідний фонд України» (ст. 64 закону) встановлено, що відповідальність за порушення законодавства про природно-заповідний фонд несуть особи, винні у: нецільовому використанні територій та об'єктів природно-заповідного фонду; порушенні вимог щодо використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду; перевищенні допустимих хімічних, фізичних, біотичних та інших впливів і антропогенних навантажень; псуванні, пошкодженні чи знищенні природних комплексів територій та об'єктів природно-заповідного фонду.

Отже, у випадках виявлення фактів залишення чи стоянки авто-, мото-транспорту, його миття в прибережних смугах, що є порушенням вимог Водного кодексу України, Закону України «Про природно-заповідний фонд України» та Кодексу України про адміністративні правопорушення, винуватець буде притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення ст. 59 (порушення правил охорони водних ресурсів) КУпАП, за що передбачена відповідальність у вигляді накладення штрафу на громадян у розмірі до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Надіємося, що кожен з нас стане на шлях захисту унікальної природи Шацьких озер та буде законослухняним громадянином", - йдеться у дописі поліцейських.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Скільки вже можна карати? Коли буде якесь заохочення. Придурочна влада.Волинь пост ви гавнюки, бо поки напишеш коментар, з вашими ребусами задовбешся
Відповісти
Останні новини
Волинян каратимуть за залишений на берегах водойм транспорт
30 травень, 2018, 10:30