У Луцьку на дільниці навмисно зіпсували бюлетені?

У Луцьку на дільниці навмисно зіпсували бюлетені?
У Луцьку на виборчій дільниці №19020, що на вулиці Винниченка, знайшли 17 не заповнених контрольних талонів, відірваних від бюлетенів.

Про це 17 лютого повідомив Михайло Щур - довірена особа кандидата у депутати у 37 виборчому окрузі Святослава Боруцького.

Порушення виявили близько 19:00. Дільниця розташована у корпусі СНУ імені Лесі Українки на вулиці Винниченка.

«На момент, коли я прибув у приміщення голосування дільничної виборчої комісії 19020, члени комісії активно обговорювали ситуацію, яка склалася. А саме в них було виявлено 17 контрольних талонів від бюлетенів», - розповів Михайло Щур.

«На талоні є чотири графи: має бути вписаний номер виборця у списку, підпис виборця про отримання бюлетеня, підпис члена комісії і прізвище члена комісії, який видавав цей бюлетенів. А також номер дільниці», - пояснив він.

Михайло Щур каже, що на талоні було лише «те, що нагадує підпис виборця».

«Я можу лише припустити, що поява таких 17 контрольних талонів може свідчити про те, що це було безконтрольне вкидання 17 бюлетенів у скриньки. Або ж вкрай халатне ставлення члена комісії», - зазначив Михайло Щур.

Окрім того, він повідомив, що на деяких контрольних талонах інших виборчих бюлетенів, які ще не видавалися і були разом з контрольними талонами, не був вписаний номер дільниці. А це мало мали би зробити на засіданні під час прийому бюлетенів.

Михайло Щур каже, що такі факти ставлять під сумнів законність процедури. Він також припускає, що і на бюлетенях, від яких відірвали талони без підписів членів комісії, немає усіх даних. За таких умов вибори, можливо, визнають недійсними. Бо при низькій явці це суттєво впливає на результат.

Про відповідні порушення Михайло Щур склав акт.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прошу звернути увагу, що від ПАРТІЇ РЕГІОНІВ кандидат не висовувався. Це опозиція така "чесна".
Відповісти
Хоч і Партія регіонів відкрито не висовувала кандидата, але всі ми добре розуміємо, що свої ставки поставила на пана Лазорка, такого собі "псевдо-опозиціонера", який купив собі місце в "Ударі", а діяв то методами добре нам знайомої Партії регіонів...
Відповісти
Глазунов регіонал, але зараз назвався безпартійним!
Відповісти
Останні новини
У Луцьку на дільниці навмисно зіпсували бюлетені?
17 лютий, 2013, 21:35