Волинь «включилася» в програму сільської медицини

Волинь «включилася» в програму сільської медицини
Виконувачка обов'язків Міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розповіла, що вже незабаром на Волинь може надійти частина коштів, передбачених на сільську медицину.

Про це йшлося під час прес-конференції у Луцьку.

Супрун розповіла про те, що у рамках реформи активно реалізовуватимуть програму щодо підтримки сільської медицини. Загалом на підтримку сільської медицини виділили 4 млрд грн. Йдеться про надання обладнання, транспорту для лікарів та включення низки закладів у мережу інтернет. За її словами, кожна область подала мережу амбулаторій – де вони є, де їх найбільше потребують тощо.

«Волинська область включилася в цю програму, вже подала мережу центрів первинної допомоги і вже подали проекти. Коли порядок використання коштів буде затверджено в Кабміні, що ми сподіваємося буде за наступний тиждень-два, тоді вже можна буде використовувати ті кошти на будівництво нових амбулаторій і також закупівлю автомобілів для лікарів, які є у віддалених пунктах», - сказала міністр.

Для будівництва нових лабораторій необхідно буде співфінансування 20% з місцевих бюджетів, та 100% фінансування для обладнання амбулаторій і службові автомобілі.

Окрім того, вона нагадала, що можна подавати проекти для наступного мільярда гривень, який ще планують надати для сільської медицини у подальшому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинь «включилася» в програму сільської медицини
01 червень, 2018, 15:06