Як виграти тендер? Поради учасникам торгів*

Як виграти тендер? Поради учасникам торгів*
Тендери дозволяють малим і великим підприємствам конкурувати більш справедливо, щоб отримати вигідне замовлення від державних структур. Державні закупівлі ПроЗорро забезпечують прозорість торгів. А ми дамо кілька порад, які допоможуть випередити конкурентів і отримати важливий контракт.

Вибирайте обережно

У новачків може виникнути спокуса прийняти участь у торгах, які насправді їм не підходять. Таке рішення може бути прийняте через високу вартість контракту. Однак, якщо врахувати кількість часу та ресурсів, необхідних для підготовки до торгів, потрібно вибирати найбільш вигідні для вашого бізнесу варіанти. Інакше ви тільки втратите час, а на додачу можете ще й погіршити свою репутацію.

Підготуйтеся

Ретельно підготуйтеся до подачі заявки. По-перше, створіть перелік найнеобхідніших даних. Підготуйте усі документи, які можуть знадобитися для участі в тендері: ліцензії, сертифікати, інформацію про співробітництво з попередніми клієнтами і т.д. Краще ретельно все перевірити декілька разів, тим самим підвищивши свої шанси на успіх.

Запитуйте

У кожному тендері повинні бути вказані контактні дані замовника. Не бійтеся зв’язатися з ним і задати питання, якщо чогось не розумієте. Оскільки часто встановлено якийсь кінцевий термін для обговорення тендеру, не відкладайте питання на потім.

Дивіться очима замовника

Враховуйте точку зору покупця. Думайте над тим, як задовольнити саме його потреби. Сконцентруйтеся над тим, як ваші можливості й досвід відповідають вимогам тендеру. Якщо в розмові замовник вносить якісь зауваження, їх також потрібно врахувати.

Об’єднуйтеся з сильнішими учасниками

Вважаєте, що у вас небагато шансів на перемогу? Тоді спробуйте налагодити контакти з більш сильними компаніями. Якщо вони виграють тендер, то зможуть передати вам замовлення як субпідрядникові. Це дозволить заробити гроші, хоча і трохи менші.

Не бійтеся поразки

Ніхто не може бути переможцем завжди. Поразки знайомі навіть великим і дуже багатим компаніям. Успіхом вважається перемога навіть в 1 тендерові з 3. Тому звикайте час від часу терпіти поразку. Вона дозволить отримати цінний досвід, який допоможе більш успішно приймати участь в майбутніх торгах.

Але обов’язково відстежуйте перспективні тендери. Навіть якщо ви й не станете переможцем, знання того, хто виграв торги, може допомогти стати субпідрядником.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ПроЗОРРО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Як виграти тендер? Поради учасникам торгів*
03 лютий, 2016, 15:13