Як прибрати сліди комах зі шпалер?*

Як прибрати сліди комах зі шпалер?*
Ось вона – бридка розчавлена комаха, яка псує вашу стіну. Комарі, павуки, жуки, оси, яких ви розчавлюєте, можуть залишати після себе вельми неприємні сліди. І видаляти їх потрібно дуже акуратно. Не варто «використовувати кувалду, щоб відкрутити гайку». Ми розповімо, як зняти мертвих комах зі шпалер, не пошкоджуючи декоративне покриття. Якщо ж воно виявилося зіпсованим, саме час провести невеликий ремонт. А всі необхідні матеріали для цього ви знайдете тут - https://abc-decor.com/.

Видаляємо плями від комах

Деякі люди бояться комах (особливо павуків). Інші не бажають бути вкушеними чи терпіти набридливе дзижчання комара. Найперший рефлекс – вбити комаху. Після цього вона може залишитися на стіні або впасти, забруднивши шпалери.

Щоб позбавитися плям, виконайте наступні дії:

• Використайте трохи тканини або паперовий рушник, щоб акуратно зняти зі стіни залишки комахи. Не розтирайте бруд, а просто зніміть те, що можна зняти.
• Тепер візьміть чисту тканину чи рушник і промокніть забруднене місце, щоб прибрати рідину.
• Якщо на стіні лишилися сліди комахи, змочіть чистою водою ганчірку з мікрофібри і акуратно промокніть забруднену ділянку.
Також можна використовувати газовану мінеральну воду (але не солодкі напої). Діоксид вуглецю в даному випадку буде діяти як м’який розчинник.

Якщо ви знаєте тип шпалер, можете використати відповідний спосіб чистки. Наприклад, якщо матеріал стійкий до подряпин, його можна терти. А вінілові шпалери не бояться намокання.

Профілактика появи плям

Найкращий спосіб зберегти шпалери чистими – утриматися від спокуси роздавити комаху на стіні. Краще підставте під маленьку істоту шматок газети, дочекайтеся, доки вона переповзе на неї, і викиньте непроханого гостя у вікно.

В якості альтернативного варіанту можна використовувати пилосмок. Також не забувайте про спрей та інші засоби боротьби з комахами.

Як запобігти потраплянню комах у ваш дім? Ось кілька порад щодо цього:

• Сітка від комарів – один з найефективніших засобів захисту в теплу пору року. Якщо ви перебуваєте в приміщенні після заходу сонця, а світло увімкнене, краще залишити вікна закритими. Яскраве світло приваблює комарів та інших комах.
• Протягом усього року не залишайте органічні відходи на кухні. Сміття, залишки їжі повинні зберігатися в закритому контейнері.
• Взимку переконайтеся, що кімнати не надто холодні й добре провітрювані. Прохолода і вологість приваблюють павуків.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.