Чому варто частіше прати та міняти піжами?*

Чому варто частіше прати та міняти піжами?*
Сон повинен бути міцним і позитивно впливати на здоров’я. А для цього ми повинні відпочивати у чистоті. Потрібно завжди користуватися чистою постільною білизною, надягати чисті костюми для сну.

Скажіть чесно – як часто ви міняєте чи перете свою піжаму? Дослідження компанії Ergoflex показало, що 41% жінок і 50% чоловіків надягають свіжий костюм для сну, коли попередній починає неприємно пахнути. Це близько 13 ночей для чоловіків і 17 ночей для жінок. Але ми пояснимо, чому саме це потрібно робити частіше. Хочете дізнатися, чим шкідливий брудний нічний одяг?

Мертві клітини шкіри

Ми втрачаємо 30-40 тисяч мертвих клітин шкіри щогодини. Якщо ви спите 6 годин на добу, то втратите від 2 340 до 3 120 тисяч клітин. Разом зі шкірою на постільній білизні й одязі осідають мікроорганізми, які можуть стати причиною різних захворювань. Якщо бактерії потраплять в легені, то можуть стати причиною алергії. Потрапляючи в тіло через сечовивідні шляхи, вони провокують розвиток циститу. Потрапляючи в порізи й подряпини, частинки шкіри передають бактерії в кров та м’які тканини.

Пилові кліщі

Пилові кліщі люблять жити і розмножуватися там, де є частинки шкіри. Всього кілька ночей – і ваша піжама перетворюється на справжній бенкетний стіл для комах. Перучи й міняючи одяг, ви позбуваєтеся кліщів і того, що приваблює їх.

Кліщі можуть бути небезпечними. Вони викликають алергію та різні респіраторні захворювання. Навіть якщо ви будете регулярно прибирати кімнату, але не потурбуєтеся про заміну піжами, проблеми з диханням не зникнуть.

Шкірні захворювання

На тілі людини є величезна кількість маленьких протоків, через які на поверхню виходить жир. Що буває, коли ці протоки закупорюються пилом? З’являються прищі, вугрі, а в деяких випадках навіть кісти. Подбайте про здоров’я шкіри, просто змінивши костюм для сну.

Запах

Навіть якщо зі здоров’ям усе гаразд, подумайте про елементарне бажання чистоти. Хіба вам приємно відпочивати у брудному одязі? А що відчуває ваш партнер? Адже запах, до якого звикли ви, може бути дуже помітним для іншої людини. Врешті-решт, це просто огидно.

Міцний сон

Ми на підсвідомому рівні відрізняємо чистоту від бруду. Повірте – ви будете спати набагато краще у чистій піжамі. Приємно і корисно прокинутися вранці бадьорими й готовими до нового дня.

Найкраще тримати в запасі декілька піжам. Тоді ви завжди зможете переодягтися в чистий костюм, доки інші сохнуть після прання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: піжама
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.