Як економити чорнила в принтері?*

Як економити чорнила в принтері?*
Чорнила – доволі недешевий витратний матеріал. Якщо вам часто доводиться роздруковувати документи, фарба витрачається доволі швидко. Але є прості та доволі ефективні рішення для економії засобів.

Наприклад, існують моделі МФУ з картриджами, які заправляються. Вони дозволяють не замінювати весь картридж після його використання, а лише додати нових чорнил. Але це ще не все.

Вчимося економити чорнила

Завдяки технологічним досягненням МФУ с багаторазовими картриджами ПЗК стають все більш доступними. Але часто ми роздруковуємо документи не зовсім правильно. В результаті витрачається значно більше фарби, ніж потрібно насправді.

Ось кілька порад, які допоможуть використовувати чорнила для принтера більш раціонально:

• Думайте, перш ніж друкувати. Ви не лише зберігаєте чорнило та папір, друкуючи лише ті матеріали, які вам дійсно потрібні, але також зменшуєте безлад на робочому столі. Навіщо захаращувати кабінет купою непотрібних паперів? Запитайте себе, що вам потрібно, перш ніж натискати кнопку. Попередньо переглядайте документи перед друком. Також можна зменшувати розмір шрифту, щоб зменшити кількість витрачених чорнил.
• За можливості відмовтеся від різнокольорового зображення. Вибирайте друк з різними відтінками сірого замість використання багатьох кольорів. Також розгляньте можливість отримання зображень низької якості, якщо це не принципово. Якщо ви працюєте переважно з текстом, то в більшості випадків можете використовувати саме чорну фарбу. Карти місцевості, графіки, діаграми також можна роздруковувати без використання кількох кольорів. Використання лише чорної фарби замість інших дозволить значно скоротити витрати.
• Попередньо редагуйте текст та фотографії. Ретельно перегляньте документи, перш ніж друкувати їх. Це дозволить не витрачати фарбу дарма на пробні варіанти, які все одно відправляться у сміттєву корзину. Такі сучасні МФУ, як Epson Expression Premium Xмодель P 830, дозволяють отримувати фотографії дуже високої якості. Але при цьому доводиться витрачати і багато фарби.
• Правильно використовуйте чорнильні картриджі. Зберігайте картриджі та фарбу в оригінальній упаковці до використання. Враховуйте рекомендації виробника щодо зберігання та терміну придатності. Регулярно прочищайте сопла (для струменевих принтерів).
• Використовуйте спеціальні економні картриджі. Вони дозволяють роздруковувати кольорові документи з меншими витратами на одну сторінку матеріалів. Такий картридж навіть при інтенсивному використанні виконує свої функції близько шести місяців.
• Використовуйте принтер регулярно. Якщо рідкі чорнила застоюються, вони пересихають і стають непридатними для подальшого використання. Роздрукуйте 1-2 сторінки тексту хоча б один раз на тиждень, щоб фарба не засихала.

Розгляньте можливість придбання картриджів, які можна заправляти повторно. Такі аксесуари до принтерів та МФУ дозволять зекономити солідні кошти. Адже одноразові картриджі є доволі недешевими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: чорнила
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.