Звільнилася диспетчер «швидкої», яку звинувачують у смерті жінки

Звільнилася диспетчер «швидкої», яку звинувачують у смерті жінки
Диспетчер Волинського обласного центру екстреної медичної медицини та медицини катастроф, яку звинувачують у смерті журналістки Ольги Холмецької, звільнилася з роботи.

Про це повідомляє ТСН.

Медичний скандал зчинився у селі Іваничі на Волині. Жінка під час серцевого нападу зателефонувала у швидку, але карети до неї так і не надіслали. Замість цього диспетчер завела з пацієнткою довгу розмову. Під час неї та й знепритомніла, у цьому впевнений чоловік померлої. Удівець збирається звернутись у прокуратуру, аби з'ясувати, чи був у дружини шанс вижити.

«Диспетчер вчинив украй непрофесійно, вступивши у полеміку з викликаючим, замість того, щоб прийняти виклик, записати адресу і пояснити, що жінка мала прийняти», - вважає виконувач обов’язків головного лікаря обласного центру екстреної медичної медицини та медицини катастроф Володимир Шмаль.

Наразі диспетчер звільнилася за власним бажанням. Вона працювала у центрі понад 20 років. Регулярно проходила всі потрібні навчання. На «швидкій» наразі призначили службове розслідування і вже шукають нового диспетчера.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не варто винити диспечера. Потерпіла, на привеликий жаль, перебувала в стані, коли не могла свідомо відповідати на питання та пояснити свій стан і місце знаходження - це випливає з аудіозапису.
Відповісти
Моя сусідка працює диспетчером то каже що нерви не витримують всі дзвінки прийняти, а тут попередній дістав диспетчера і на цьому дзвінку вже слабо себе контролювала
Відповісти
Не треба йти на роботу або з розшатаними нервами лишатись на ній, якщо від твоїх дій залежить життя людини. Гавкати на базарі можна (хоч і не рекомендують), а в даній ситуації коли в людини шок треба добитись в першу чергу адреси, а не казати, що слухавку покладе, кобила псіхована.
Відповісти