Як зіпсувати тефлонову сковорідку?*

Як зіпсувати тефлонову сковорідку?*
Сковорідка з антипригарним покриттям дозволяє вам використовувати менше жиру та готувати більш корисні страви. Але неправильне використання такого посуду може зіпсувати його. Незважаючи на те, що тефлонові сковорідки з каталогу інтернет-магазину "МирПосуды" - https://mirposudy.com.ua/catalog/br/16-vinzer/, доволі міцні, вони все ж потребують ретельного догляду. Ми зібрали найпоширеніші способи, якими ви можете зіпсувати посуд з антипригарним покриттям. Не робіть цього, якщо хочете користуватися кухонним начинням якомога довше.

Нарізання порцій в сковорідці

Якщо ви ділите омлет на порційні шматки гострим ножем чи вилкою, то ризикуєте пошкодити тонке тефлонове покриття. В результаті посуд буде непридатним для подальшого використання. Використовуйте резинову чи силіконову лопатку для ділення їжі та її подачі. За можливості виймайте приготовану страву зі сковорідки й перекладайте на дошку для нарізання.

Неправильне зберігання посуду

Сковорідки не повинні зберігатися вперемішку з іншими металевими предметами. Стежте за тим, щоб ніякі тверді гострі об’єкти не торкалися внутрішньої поверхні посуду. Можна перекласти окремі предмети щільним папером.

Різка зміна температури води

Не варто опускати розпечену сковорідку під струмінь холодної води.
Це може призвести до деформації захисного покриття і його відшаровування. Завжди давайте сковорідці повністю охолонути, перш ніж мити її в холодній воді. Не рекомендується й наливати окріп в посуд, який ще не розігрівся.

Використання металевого кухонного начиння

Утримайтеся від використання будь-яких металевих предметів разом з тефлоновою сковорідкою. Найкраще в цьому випадку підійде кухонне начиння з дерева, силікону, пластику. Навіть легкий дотик вилкою може викликати появу подряпини на поверхні посуду. Також зверніть увагу на те, що деякі пластикові лопатки можуть мати тверді гострі краї.

Ще кілька помилок

Також нашкодити сковорідці можуть наступні дії:

• Чистка з абразивами. Для миття антипригарного покриття найкраще підходить м’яка губка. Не можна використовувати тверді щітки, абразивні порошки.
• Чистка в посудомийній машині. Мийні засоби для машин, як правило, є доволі агресивними. Щоб не ризикувати, краще вимити сковорідку вручну.
• Приготування їжі при занадто високій температурі. Дотримуйтеся рекомендацій виробника щодо максимального нагріву.
• Зберігання їжі в сковорідці. Продукти не повинні зберігатися в посуді з тефлоновим покриттям. Перекладіть їх в контейнер і поставте в холодильник.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сковорода
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще використання для розчинення жиру на сковорідці засобу Сантрі Анти жир. Я так зіпсував 2 сковорідки. По 2 хвилинах нанесення засобу, тефлонове покриття просто відстало від поверхні і вкрилося бульбашками з покриття.
Відповісти
Останні новини
Як зіпсувати тефлонову сковорідку?*
11 серпень, 2015, 09:58