Депутати Луцької міськради побували у США. ФОТО

Депутати Луцької міськради побували у США. ФОТО
Депутати Луцької міської ради Андрій Осіпов та Андрій Козюра понад тиждень провели у США, де пройшли стажування.

Побували у Сполучених Штатах Америки вони у рамках програми «Відкритий світ», заснованої Конгресом США в 1999 році.

Андрій Осіпов вивчав систему управління місцевих громад. Він відвідав Вашингтон та штат Північна Кароліна.

Депутат розповідає: за обмежений проміжок часу вдалося провести зустрічі з представниками різних гілок влади, громадських організацій, відвідати навчальні заклади та музеї. Під час численних зустрічей у американських посадовців виникало багато запитань щодо системи місцевого самоврядування в Україні, політичної та економічної ситуації, розвитку міста Луцька.

Зустрічаючись з міським головою міста Ра́лі (столиця штату Північна Кароліна) Ненсі МакФарлейн, депутат Андрій Осіпов передав вітального листа від територіальної громади Луцька та пропозиції налагодження партнерських стосунків.

«Я їхав до США за натхненням. Перед поїздкою було багато справ, рік почався доволі гучно, до Києва я поїхав ледь не із зали судових засідань. Моя мрія – це сильна громада, відповідальна і професійна політика. Я побачив надзвичайно багато. Зараз я сильніший вдвічі, ніж був до від’їзду», – поділився враженнями Андрій Осіпов.

Андрій Козюра теж привіз багато вражень зі Штатів. Він відвідав орієнтаційний семінар у Вашингтоні, ознайомився із роботою Конгресу США, а також відвідав місто Літл-Рок (штат Арканзас). У рамках поїздки відбулися зустрічі з державними та місцевими посадовцями, керівниками та експертами з міського планування й розвитку інфраструктури, лобістами, директором Муніципальної ліги штату та керівником комісії судової дисципліни.

В ході зустрічі з сенатором штату Арканзас Міссі Ірвін особливу увагу приділили питанням видобутку сланцевого газу. Після зустрічі з українськими делегатами Сенат штату прийняв резолюцію щодо підтримки прагнень України до енергетичної незалежності та видобутку нетрадиційного газу.

Делегація, у якій був Андрій Козюра, також познайомився із організацією виборчої системи та роботою виборчих комісій штату.

Під час зустрічі з начальником управління житлово-реабілітаційних послуг Андре Бернардом українці дізналися, як муніципалітет допомагає сім’ям з низьким достатком, вивчили організацію роботи притулку для тварин, який є взірцем у США.

Директор управління з питань планування та розвитку міста Тоні Бозинський познайомив учасників зі стратегією розвитку міста Літл-Рок, програмою зонування та планування міста, системою кодування будинків.

Делегація також відвідала Бібліотеку Конгресу США, центр президента Клінтона, представництво телеканалу СВС, засідання сенату та конгресу штату Арканзас, засідання Ради правління міста Літл-Рок.

А на зустрічі зі студентами Арканзаського університету було презентовано Україну та місто Луцьк.

Довідка

Програма «Відкритий світ» була заснована Конгресом США в 1999 році з ініціативи двох видатних учених і суспільно-політичних діячів Росії та США: академіка Дмитра Лихачова та директора Бібліотеки Конгресу США Джеймса Біллінгтона. В 2003 році програма була поширена на Україну. Головна мета програми «Відкритий Світ» – зміцнення взаєморозуміння та співробітництва між Україною та Сполученими Штатами шляхом обміну досвідом та ідеями між українськими лідерами та їхніми американськими колегами. Програма «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зрозуміло! За новими авто їздили!:)))
А кажуть боргів багато?:) То Романюк в Ірландію, то ці у США... Ну-ну...
Відповісти
Романюк в Ірландію, пацани в Америку.....непогано живуть козаки в міськраді....а кажуть боргів по вуха....
Відповісти
Ці поїздки фінансуються в рамках певних проектів. Тому з місцевого бюджету немає жодних витрат.
Відповісти
А где эффект от этих поездок?!:)
Відповісти
Осіпов з лопатою - це вже не смішно!:)))
Відповісти
Для таких пи*арАСОВ лучше калымить в Гондурасе,чем гондурасить на Калыме!!!
Відповісти
В Луцьке СІЗО всім тим "Буратінам" дорога,там вже і місця ім забронювали!
Відповісти
Знову жлоби розпатякались!!!!
Відповісти
Ще б ту шизануту Лучанку козлюра з осипкою туди в АМЕРИКУ завезли і здали на органи! Хоч якась була б з тієї поїздки користь!
Відповісти
Програма «Відкритий світ» - то дуже круто. І молодці Осіпов й Козюра, що скористалися нею й трохи світу білого побачили. За американські гроші, не українські! Я б теж не відмовилася!)
Відповісти
на колиму хай поїдуть
Відповісти
ТУПІ ПОЛІШУКИ ПОЇХАЛИ ДО ТУПИХ АМЕРИКАНЦІВ! А щоб вони всі туди виїхали нах*й назавжди і безповоротно!!!
Відповісти
козявкіна хоч на марс відправте на стажування - був гандоном і ним лишиться
Відповісти
Останні новини
Депутати Луцької міськради побували у США. ФОТО
19 лютий, 2013, 12:02