У Луцьку на ярмарку в спеку продають молоко і м’ясо. ВІДЕО

У Луцьку на ярмарку в спеку продають молоко і м’ясо. ВІДЕО
У Луцьку щовівторка та щоп'ятниці біля РАЦСу - продовольна ярмарка. Тут м’ясо та молоко продають просто на вулиці, при температурі вище 20 градусів.

Щоправда на папері, що засвідчує якість, вказане число – 7 червня, а зйомку проводили 12-го. Отож, у день продажу свинину ніхто не перевіряв, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

Декотрі люди кажуть, що на ярмарку побоялися б купувати м’ясо, оскільки на ньому повно мух. Інші ж навпаки запевняють, що є постійними покупцями.

Молочні продукти лише один фермер привозить у спеціальних холодильниках. Розливає в ту тару, яку приносять покупці. Решта привозять і у банках і у бідонах та навіть у пляшках з-під газованої води. Продавці доставляють замовлення, на кришках імена клієнтів, які мають забрати продукт. Щоправда, яка буде його якість, коли молоком торгують на спеці, під прямим попаданням сонячних променів – питання.

Крім того, керівник ярмарки запевняє, що усі продути пройшли перевірку, необхідні дозволи є у кожного фермера.

Представники Держпродспоживслужби в області кажуть, що так продавати продукти незаконно та подібна реалізація порушує усі можливі стандарти. Температура зберігання не повинна перевищувати 6 градусів за цельсієм. Щодо молока, то у пластиковій тарі категорично заборонено ним торгувати. Збут та зберігання дозволений виключно в емальованій або скляній тарі.

Перед виїздом на ринок усі продукти мають перевіряти у лабораторії, в іншому випадку можуть поширюватись інфекційні хвороби, отруєння. Зараз представники Держпродспоживслужби організовують перевірки виключно після скарг громадян, отож поки все, що можуть зробити – це написати лист у міську раду, аби муніципальна варта перевірила ярмарок. Будуть зафіксовані порушення – прийдуть тоді з перевіркою вони. Зазначається, що недобросовісним продавцям загрожує штраф від 150 гривень.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку на ярмарку в спеку продають молоко і м’ясо. ВІДЕО
13 червень, 2018, 10:13