Волинь готується до повені

Волинь готується до повені
Протягом більш як трьох років на Волині триває робота з захисту регіону від паводків.

Починаючи з 2009 року, вперше за часи незалежності в області проведено комплекс протипаводкових заходів, пише Волинь-нова.

Відправною точкою став 2010-й, коли розпочалося будівництво дамби на Любешівщині, що захищає від підтоплення село Бучин. Споруда обійшлася державі в більш як мільйон гривень. Того ж року розчистили русло Західного Бугу від затоплених дерев, а також здійснили заходи з укріплення берега річки.

У 2011 році на боротьбу із підтопленнями уряд із резервного фонду спрямував в область 22,5 мільйона гривень. Тоді спорудили кілька «об’єктів-мільйонників» — три дамби в Любешівського району. Постали відповідні об’єкти й на теренах Маневиччини, у Ратнівському та Старовижівському районах.

Також позаторік розчищали русла річок, ремонтували старі дамби, укріплювали береги, відновлювали мережу меліоративних каналів, у тому числі на землях лісового фонду. Загальний кошторис робіт - 2,4 мільйона гривень.

Результатом стали врятовані людські обійстя, городи та сільгоспугіддя: майже 50 населених пунктів та більш як 15 тисяч гектарів угідь і лісових масивів..

Чималі кошти на те, щоб захистити край від великої води, Волинь отримала у 2012-му. Хоча потужних об’єктів уже не будували, Кабмін спрямував на Волинь 12 мільйонів гривень.

Варто нагадати, що минулого року важливі заходи з ліквідації підтоплень у центральному міському парку провели в обласному центрі. Ще 170 тисяч гривень вклали у водопониження в районі шахти № 2 у Нововолинську. 300 тисяч виділили Любешівській селищній раді, за які в райцентрі облаштували пішохідний мостовий перехід.

«Чого очікувати цього року? Уже розроблено необхідні протипаводкові схеми, поповнено запас матеріалів, сформовано аварійні бригади, які діють при кожній райдержадміністрації. Все залежатиме від погодних умов. Прогнозують незначні паводки. Тому завчасно непокоїтися не варто», — підкреслив начальник відділу експлуатації водогосподарських об’єктів обласного управління водних ресурсів Володимир Вишневський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.