В Україні хочуть заборонити секонд-хенд

В Україні хочуть заборонити секонд-хенд
Депутат від "Батьківщини" Віталій Немилостивий зареєстрував законопроект "Про заборону оптової та роздрібної торгівлі, крім комісійної, уживаних текстильних виробів, одягу та взуття" № 2320 від 18 лютого.

За його словами, необхідність прийняття законопроекту обгрунтовується тим, що в країні відбувається перенасичення внутрішнього ринку секонд-хендом, пише Дзеркало Тижня.

"У 2012 році обсяг товарів, які були ввезені на територію України, склав 98,6 тис. тонн, а за останні 5 років він склав 447 843 000 кг (це по 10 кг на кожного українця). Ці показники щорічно збільшуються, що негативно впливає на розвиток як вітчизняної легкої промисловості, так і економіки країни в цілому. Зазначені статистичні дані свідчать про наявність корупційної складової у зазначеній економічній сфері, що призводить до багатомільярдних втрат держбюджету України, Пенсійного та інших соціальних фондів ", - відзначає автор у пояснювальній записці до законопроекту.

"Також, ввезення на територію України товарів, що були у вжитку ("second hand"), без належного проведення державної санітарно-епідеміологічної експертизи і подальшої реалізації цих товарів на ринках оптової та роздрібної торгівлі в Україні, несе загрозу життю людей та навколишньому середовищу, а також створює негативний імідж нашої країни в світі", - резюмує депутат.

Як відомо, ідею обмеження секонд-хенду в Україні вже обговорювали на рівні уряду в 2011 році, в рамках створення зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Так, уряд вже тоді почав обговорювати легальні способи обмежити ввезення в Україну секонд-хенду, оскільки ідея заборонити його імпорт викликала масові протести. Крім того, заборона на імпорт секонд-хенду суперечить принципам ЄС. Таким чином, як можливий вихід із ситуації, обговорювалася ідея введення entry price (встановлення ввізних цін) на такий товар.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вже колись було таке.Гумка була і буде,дуже багато з цієї тєми кормляться.
Відповісти
сукіни діти, а шоб вони жили на 2500 в місяць... то вони у себе в "Облраді" секонд відкриють
Відповісти
А в що вдягатися бідним і їх дітям, пане Немилостивий? Щоб ти сам ходив у виробах "ВІТЧИЗНЯНОЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ". Сказано ж "БУДЬТЕ МИЛОСТИВІ..."
Відповісти
на секонд-хендах речі набагто кращі, ніж у ваших базарних магазинах
Відповісти
как вы уже достали ,когда вы нажретесь...разберитесь сперва у себя там в курятнике, не трогайте и без того уже на предельный народ...
Відповісти
а кто будет давать малоимущим деньги на "новую"одежду?Эти депутаты??Они скорее последнюю шкуру с них сдерут!Совковый принцип всё запрещать но в замен показывать комбинацию из 3-х пальцев
Відповісти
крышуют свои "шикарные"товары,которые поннавозили из подпольных фабрик Китая и Турции,а добротный секонд за небольшие деньги хотят убрать,чтобы все покупали базарную шелуху за непомерные деньги!
Відповісти
да цього дибіла каструвати!!!! секонд - гардероб 70 % громадян
Відповісти
пилят ветку на которой сидят , еще года два-три и Майдан очередной будет , только бы лидера толкового ...
Відповісти
ахаха "створює негативний імідж нашої країни в світі", - резюмує депутат. "Уважаемый" депутат фракции "Батьківщина", о каком имидже вы говорите? Каждый второй в нашей стране одевается на секонд хенде не от жизни хорошей, сука...Поэтому из говна конфетку не слепишь, что есть, то есть...а если люди будут ходить в лохмотьях рванных дранных зашитих, перезашитих из-за того, что просто нет денег купить новую одежду, то это не будет влиять на "имидж" страны? Ты, баран, поднеми свой зад и выйди из своего кабинета и сядь не в машину, а в метро и посмотр что делается. Мы как-будто с тобой в параллельных мирах живём.
Відповісти
дайте людям гроші і вони самі купуватимуть нові речі
Відповісти
"створює негативний імідж нашої країни в світі" - по моєму, гірше вже і так нема куди, ми по всіх рейтингах на останніх місцях поряд з країнами Африки, Гондурас з яким всі так люблять рівняти, і той на голову вище України, ЗП мінімальна там більше 300 доларів, у нас біля 150, про що ще говорити ?
Пани депутати - спустіться суки на землю !!!
Відповісти
я думав то тільки депутати від ПР придумують дурнуваті закони, так ні, і від "Батьківщини" самородок знайшовся...
Відповісти