Білорусь, як і росіяни, засумнівалася в українському сирі

Білорусь, як і росіяни, засумнівалася в українському сирі
Міністр сільського господарства і продовольства Білорусі Михайло Русий розділив занепокоєння Російського споживнагляду щодо якості поставлених до Росії українських сирів, закликаючи українських сироварів робити справжні сири та не шпигувати їх пальмовою олією.

Про це інформує «Кореспондент».

«Підхід повинен бути один скрізь. Є стандарт, є якість. Є білоруський, український, російський, казахські сири, вони повинні відповідати споживчим якостям і нормативам, які розписані в техрегламентах», - заявив Русий у вівторок агентству Інтерфакс-Захід.

Глава відомства наголосив, що в технічних регламентах, які діють у рамках Єдиного економічного простору, чітко прописані допустимі норми вмісту різних добавок у продуктах харчування.

«Ми ставимо жорстке питання, що не повинно бути замінників молочного жиру так званою пальмовою олією ні в морозиві, ні в маргарині, ні в сирах, ніде. Досить молочного жиру натурального. Мило повинно бути милом, а сир повинен бути сиром», - зазначив міністр.

Як повідомлялося, нещодавно глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко заявив, що його відомство, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку про те, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що постачаються з України».

Зокрема, мова йде про перевищення змісту пальмового масла в сирі, який постачається в РФ низкою українських виробників. Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламенту на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмового масла, повинна називатися не «сир», а «сирний продукт».

Така заява викликала шквал критики з боку Києва. Своє невдоволення висловили відразу кілька відомств. Зокрема, це зробили Міністерство аграрної політики, а також зовнішньополітичне відомство.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Білорусь, як і росіяни, засумнівалася в українському сирі
17 січень, 2012, 16:22