Рейтинг найсильніших брендів отримав нового лідера

Рейтинг найсильніших брендів отримав нового лідера
"Ferrari" виявилася найбільш сильним брендом у світі у рейтингу компанії "Brand Finance", залишивши позаду "Google" та "Coca-Cola".

Найдорожчою торговою маркою у світі залишилася "Apple", тим не менше, "Samsung" стрімко скорочує відрив від свого основного конкурента на ринку мобільних пристроїв, пише Корреспондент.

Зазначається, що лідерство "Ferrari" гарантоване насамперед небувалою лояльністю власників авто з гарцюючим конем на шильдику, як пояснили дослідники. Причому невеликий виробник спорткарів, який належить італійському "Fiat", витрачає значно менше на рекламу, ніж "Google" або "Coca-Cola", що наздоганяють його у списку.

"Ferrari" також обігнала багато корпорацій-гігантів за прибутковістю бізнесу та виручкою з одного клієнта. За перші дев'ять місяців минулого року "Ferrari" наростила прибуток на 7,6%, до 152,4 млн євро.

У свою чергу, найдорожчим брендом у світі аналітики знову назвали "Apple", оцінивши його у $ 87 млрд - майже на чверть більше, ніж минулого року. На другому місці з досить серйозним поки що відривом розмістилася "Samsung". Тим не менше, її бренд за рік зріс у ціні відразу на 54%, й у підсумку вона обійшла в рейтингу виробника ОС для своїх телефонів, "Google", оцінену у $ 52,1 млрд і посіла третє місце.

"Бренд - один із багатьох нематеріальних активів, який може стимулювати прибуткове зростання. З виручкою у десятки мільярдів доларів "Apple" та "Samsung" борються за глобальну брендову перевагу і намагаються "переплюнути" один одного, щоб викликати сильну "любов споживачів до своїх марок", - наголосив гендиректор "Brand Finance" Девід Хайг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рейтинг найсильніших брендів отримав нового лідера
19 лютий, 2013, 18:57