Чому заіржавілий дверний доводжувач потрібно ремонтувати*

Чому заіржавілий дверний доводжувач потрібно ремонтувати*
Коли ви використовуєте доводжувач на вхідних дверях, то рано чи пізно помічаєте, що він починає іржавіти. Тоді йому потрібне змазування, повторне настроювання, а інколи навіть повна заміна. Важливо завжди ретельно доглядати за цим пристроєм, оскільки він значно полегшує користування дверима й продовжує їх термін експлуатації. А надійні, естетичні та зручні двері ви можете вибрати тут - http://stekloplast.ua/doors/.

Причини іржавіння

Доводжувач, який контактує із зовнішнім середовищем, іржавіє набагато швидше того пристрою, що розташований всередині будівлі. Головні його вороги – вологість і перепади температури. Деякі середовища є більш агресивними в порівнянні з іншими:

• Вологе повітря більш агресивне в порівнянні з сухим.
• Тепле повітря прискорює іржавіння металу.
• Забруднене повітря швидше викликає корозію, ніж чисте.
• Солоне повітря є значно агресивнішим, ніж звичайне.
Для захисту від корозії метал повинен бути покритий фарбою. Також важливо регулярно змазувати пристрій та уважно оглядати його, щоб виявити іржу.

Чим небезпечна іржа?

Основні проблеми, пов’язані з корозією дверного доводжувача:

• Шум. Коли доводжувач починає іржавіти, він стає шумним і скрипучим. Якщо не звернути на це увагу, через деякий час пристрій перестане виконувати свої функції. Часто для усунення шуму достатньо регулярно наносити змазку на рухомі компоненти. Але якщо це не допомагає, потрібно встановити новий доводжувач.
• Погіршення естетичності. Відвідувачі магазину чи офісу не зрадіють, побачивши на дверях іржу та патьоки змазки. Вони вказують на неохайність власника приміщення і точно не покращують репутацію компанії.
• Ризик травмування. Шум та непривабливий вигляд – це погано. Але найбільша небезпека іржавого доводжувача полягає в тому, що він може призвести до травм. Якщо якась деталь застрягне чи відірветься під час відкривання чи закривання дверей, люди ризикують отримати тілесні ушкодження. Замість того, щоб закритися плавно, двері можуть раптом вдарити людину.
• Проблеми з відкриванням дверей. Через корозію доводжувача доведеться докласти значних зусиль, щоб потрапити в приміщення чи вийти з нього. Для пенсіонерів, дітей, людей з обмеженою дієздатністю це може стати великою проблемою.

Ризик травм, погіршення репутації компанії, скорочення терміну експлуатації дверей, - цього цілком достатньо, щоб зрозуміти важливість своєчасного ремонту та заміни доводжувача.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чому заіржавілий дверний доводжувач потрібно ремонтувати*
18 червень, 2015, 13:24