Як зрозуміти, що шини потребують заміни?*

Як зрозуміти, що шини потребують заміни?*
Якість шин має вирішальне значення для якості функціонування автомобіля та безпеки перебування в ньому на дорозі. Не дозволяйте зношеній гумі ставати на заваді вашій безпеці та безпеці ваших пасажирів. Навіть покришки найвищої якості з часом зношуються і потребують заміни. Але як зрозуміти, що вже час вирушати в магазин шин та дисків для придбання нового «взуття» для вашого транспортного засобу? На це вказують описані нижче ознаки.

Глибина протектора

Якщо глибина протектора зменшується до 1,5 мм, точно настав час вирушати в магазин. «Лиса» гума не забезпечує достатнього зчеплення з дорогою, через що зростає ризик виникнення аварійної ситуації. Особливо це небезпечно при ожеледиці та на вологому покритті.

Багато сучасних шин мають індикатори рівня зношення. Це видавлені в гумі, які знаходяться на різній висоті. По мірі зношення гуми найвищі цифри стираються. Якщо остання з них зникла, зношення вже є критичним.

Бажано, щоб усі чотири шини мали приблизно однакову глибину протектора. Для рівномірного зношування їх потрібно періодично міняти місцями.
шины
шины

Деформації

Шини не повинні мати заглибин, випуклостей та інших нерівностей. Випуклості можуть бути викликані наїздами на вибоїни, зіткненнями з вертикальними поверхнями. Нерівність свідчить по те, що внутрішня поверхня шини може мати тріщини. З порушенням цілісності шини значно погіршується і її надійність. Використовувати її далі просто небезпечно.

Проколи

Якщо прокол має глибину до 6 мм, його можна закрити. Якщо ж він більший, шину потрібно терміново замінити. Якщо губа проколота у кількох місцях і пошкодження розташовані близько один до одного, ремонт може виявитися неможливим. Часто проблема спочатку проявляється у вигляді тріщин, які поступово стають все глибшими.
Якщо ви можете розгледіти внутрішні шари виробу, це вказує на проблему.

Вік

Більшість виробників шин рекомендують замінювати їх кожні 5-6 років. Якщо ж ви користуєтеся покришкою вже майже 10 років, вам точно пора її знімати з колеса. При цьому не має значення ні загальний стан гуми, ні глибина протектора. На боковій стінці шини повинна бути вказана дата виготовлення. Використовуйте її, щоб здійснювати своєчасну заміну гуми.

Після 5 років використання шини потребують щорічного огляду професійним автомеханіком. Якщо ж ви помітили будь-які проблеми і не можете усунути їх самостійно, краще звернутися на СТО якомога швидше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.