Чому ви не виграли тендер?*

Чому ви не виграли тендер?*
Є багато причин, через які ви не перемагаєте у відборі найвигіднішої пропозиції. СмартТендер підібрав ті помилки, які зумовлюють поразку учасника торгів у більшості випадків. Знаючи і усуваючи їх, ви можете значно збільшити свої шанси на успіх.

Причини програшу

Найчастіше перемоги не вдається досягти з наступних причин:

• Цінова політика. Ваша пропозиція повинна бути конкурентоздатною. Якщо ваша ціна є найнижчою з усіх запропонованих, це не обов’язково дозволяє перемогти. Але найнижча ціна є однією з важливих умов підписання контракту.
• Організаційні помилки. Ви можете неправильно заповнити заявку на тендер, подати його в неправильний розділ або не вкластися у визначені терміни. Є й інші помилки. Результат завжди один – участь у торгах не приведе до підписання контракту.
• Відсутня інформація. Переконайтеся, що ви надали усю необхідну інформацію, яка необхідна для участі в тендері. Завжди корисно уважно ознайомитися з правилами торгів, щоб нічого не пропустити. Складіть список основних і додаткових документів. Складіть список того, що потрібно зробити. Виконуючи кожен пункт, викреслюйте його зі списку. Це значно полегшує контроль. Краще перевірити все кілька разів, ніж в чомусь помилитися.
• Нечітко сформульована пропозиція. Щоб отримати перемогу, ви повинні представити свою пропозицію таким чином, щоб вона була максимально зрозумілою. Особливо це важливо, якщо потрібно заповнювати заявку на іншій мові. В такому випадку краще звернутися до спеціаліста для професійного перекладу.
• Невиконання вимог тендеру. В умовах торгів повинні бути чітко вказані вимоги до учасників тендеру. Ці умови формуються замовником, а тому повинні бути виконані повністю. Впевніться, що ваша компанія відповідає усім вимогам, перш ніж подавати заявку.

Якщо якась інформація сформульована незрозуміло, потрібно зв’язатися із замовником і уточнити її. Невиконання навіть однієї з вимог може призвести до програшу.

Чим спокусливіші умови торгів для виконавця замовлення, тим більше бажаючих виграти тендер. Це означає серйознішу конкуренцію. І тим важче завоювати довіру замовника, особливо якщо опонентами являються великі й відомі компанії. Бажано дуже ретельно перевіряти свою інформацію. В деяких випадках участь в торгах без виграшу може негативно відобразитися на діловій репутації. Ретельна підготовка значно збільшує шанси на успіх.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: тендер
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.