На Рівненщині через дві цеглини на колії шукають терориста

На Рівненщині через дві цеглини на колії шукають терориста
У вівторок 19 лютого невідомий "замінував" залізницю у Здолбунівському районі Рівненської області.

Близько 6:00 машиніст потяга №44 "Львів-Київ" побачив на коліях попереду локомотива якийсь пакунок і вирішив екстрено гальмувати, пише Gazeta.ua.

Чоловік запідозрив, що це саморобна вибухівка і не хотів ризикувати життям пасажирів.

Щоб оглянути підозрілий предмет на місце виїхала слідчо-оперативна група міліції та прокуратури. Однак їхні побоювання не справдилися – вибухівкою виявилися просто дві цеглини.

"Під час огляду встановлено, що невідомою особою було залишено на рейках пакунок розміром 50Х50 см", - розповідає Тарас Ільящук з обласної прокуратури.

Всередині знаходились дві цеглини, які були обгорнуті папером та з'єднані між собою дротом. А до дроту був під'єднаний іграшковий пістолет із світлодіодом.

Більше нічого підозрілого навколо оперативники не виявили. Однак через дивний пакунок з дитячою забавкою рух потягів на перегоні 141 км - Озеряни довелося перекрити майже на три години.

Особу жартівника встановити поки не вдалося. Але хто б не залишив на колії муляж вибухівки, тепер йому загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі. Адже прокуратура кваліфікує цей вчинок уже не як блокування транспортних комунікацій, а розслідує терористичний акт.

"Статтю перекваліфікували, оскільки злочинні дії були вчинені з метою порушення громадської безпеки та залякування населення", - додають в прокуратурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.