Поширені ризики співробітництва з китайськими виробниками*

Поширені ризики співробітництва з китайськими виробниками*
Головна перевага китайських товарів – ціна. Вона настільки низька, що торгівля цією продукцією в іншій країні дозволяє швидко отримати значні прибутки. Україна знає вже багато прикладів подібної діяльності. Але з чого розпочати таку комерцію? Pokupayko розповість, чого не варто робити починаючим підприємцям.

Кілька засторог бізнесменам

На початку підприємницького шляху вас можуть очікувати різні пастки. Дотримуючись наступних порад, ви зможете мінімізувати ризики:
• Не замовляйте товар оптом від виробника доти, доки не отримаєте зразків. Інформація в описі може бути хибною. Якщо з вами працює посередник по роботі з Китаєм, він може на місці оцінити якість виробів.
• Якщо постачальник запевняє, що не може відправити вам невелику партію товару в якості зразків, не вірте цьому. Будь-яка пристойна компанія з радістю надасть покупцеві оцінити якість свого товару, оскільки розуміє необхідність таких дій. Відмова може свідчити про бажання надурити вас і змусити якомога швидше замовити велику кількість продукції.
• Оплачуйте замовлення лише надійними способами. Якщо з вами не працює перевірений посередник, для початку краще скористатися такими системами міжнародних платежів, як Trade Assurance чи PayPal. Робіть це принаймні перші 3 місяці співробітництва з постачальником. Якщо все гаразд, можете перейти й на інші способи оплати. Це допоможе позбавитися від значного ризику.
• Постачальник відмовляється приймати оплату через Trade Assurance чи PayPal? Подумайте, чи справді ви хочете купити товари з Китаю саме в цієї організації. Така відмова може свідчити про погану якість роботи. Цілком можливо, що акаунт продавця на PayPal було заблоковано через численні скарги. Знову ж таки – перевірити інформацію про продавця допоможе посередник. Краще відмовитися від сумнівної угоди, ніж втратити кошти.
• Не купуйте неякісний товар. Від може бути дуже дешевим. Але варто розуміти, що з такою продукцією не вдасться налагодити стабільний прибутковий бізнес. Покупців з часом стане надто мало, адже товар поганої якості не потрібен нікому.
• Не надавайте постачальникам адресу особистої електронної пошти. Заведіть для цього окрему скриньку. На пошту буде приходити стільки листів, що найближчі кілька років вам буде складно використовувати її для інших потреб.

Сподіваємося, що ці поради допоможуть вам на початку створення власного бізнесу. Будьте уважними і ретельно перевіряйте інформацію, перш ніж зробити будь-який крок.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.