Чи допоможе репетитор з біології підготуватися до іспитів?*

Чи допоможе репетитор з біології підготуватися до іспитів?*
Біологія – один з найважливіших предметів для вивчення. Вона є важливою і для загального розвитку дитини, і для вибору професії. Але шкільна програма далеко не завжди відповідає потребам конкретного учня. Часто школярі потребують більше часу та уваги зі сторони вчителя. Саме в таких випадках і є необхідними заняття з репетитором. Персональний вчитель біології допоможе краще вивчити матеріал, покращити оцінки, якісно підготуватися до екзаменів та ЗНО.

Коли потрібен репетитор?

Бажано подумати про залучення репетитора з біології в наступних випадках:
• Для отримання післяшкільної освіти потрібне гарне знання предмету.
• Шкільний вчитель працює недостатньо ефективно.
• Дитина не встигає засвоїти необхідні знання за стандартною програмою.
• До учня потрібен спеціальний підхід.
• Школяр має здібності до вивчення біології, але шкільна атмосфера є некомфортною для нього.
В класі з малою кількістю учнів учитель може забезпечити більш-менш індивідуальний підхід. Але якщо учнів багато, виділяти додатковий час якомусь одному учню стає практично неможливо. Репетитор же зацікавлений у тому, щоб учень мав гарні результати. Адже від цього безпосередньо залежить прибуток і хороша репутація викладача.

Як вибрати репетитора?



Для досягнення найбільш ефективного результату з дитиною повинен займатися справжній професіонал. І ось кілька порад батькам щодо його пошуку:
• Поясніть дитині, чому ви вважаєте, що йому потрібні додаткові заняття. Поговоріть про результати, яких хотілося б досягти в процесі цього навчання.
• Попросіть інших батьків дати вчителю рекомендації. Також їх можна отримати в навчальних закладах, де працював чи працює репетитор. Відберіть кількох кандидатів і проведіть співбесіду з кожним з них. Розпитуйте не лише про знання кандидата, а й про його відношення до дітей, терплячість, здатність знаходити вихід з конфліктної ситуації.
• Перевірте інформацію про викладача. Важливо, щоб він мав відповідну освіту, досвід роботи з дітьми, добре розбирався у своєму предметі. Якщо вчителю потрібно працювати з дитиною з обмеженими можливостями, він повинен уміти знаходити підхід до неї.
• Чітко сформулюйте цілі й попросіть скласти навчальний план. За можливості попросіть вчителя прийняти участь в розробці цього плану. Це буде своєрідною перевіркою того, наскільки викладач готовий до роботи.
• Поцікавтеся, чи готовий репетитор проводити уроки в зручні для вас години. Для дітей з обмеженими можливостями розгляньте варіант з кількома уроками на тиждень. Такі діти часто потребують більш поглибленої практики та повторення матеріалу.
• Домовтеся про кілька пробних уроків. Будьте присутніми на них. Спостерігайте, як викладач взаємодіє з дитиною. Урок повинен бути цікавим, інтерактивним, включати практичну частину. Після заняття запитайте дитину, чи комфортно їй з цим викладачем.
Якщо ви вже вибрали репетитора, попросіть його періодично складати звіти про виконану роботу. Протягом кількох місяців повинні бути помітними відчутні зміни в академічній успішності учня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чи допоможе репетитор з біології підготуватися до іспитів?*
07 січень, 2016, 18:04