Азаров хоче штрафувати українців за «свиней-нелегалів»

Азаров хоче штрафувати українців за «свиней-нелегалів»
Кабінет міністрів України на своєму засіданні 20 лютого схвалив проект закону про зміни до законодавства щодо ідентифікації та реєстрації тварин.

Як повідомляє прес-служба уряду, ці зміни, зокрема, стосуються обов'язковості ідентифікації та реєстрації тварин фізичними особами, що утримуються та розводяться для власного споживання, введення групової ідентифікації товарних свиней в господарствах юридичних осіб, пише Дзеркало Тижня.

Також Кодекс про адміністративні правопорушення передбачається доповнити статтею про порушення законодавства з ідентифікації і реєстрації тварин. Вона передбачає санкції за порушення законодавства, а саме, за не ідентифікованих тварин, неподання реєстраційних документів вчасно, забій і переміщення не ідентифікованих тварин і т.д.

Штраф для громадян становитиме від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а для посадових осіб - від 5 до 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

"Запропоновані зміни дозволять ввести обов'язковість проведення ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин у фізичних осіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження, що забезпечить простежуваність переміщення тварин та продуктів тваринного походження, а також позитивно вплине на епізоотичну ситуацію в країні ", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Запропонована норма групової ідентифікації свиней значно зменшить витрати часу і спростить документообіг, наголошується в повідомленні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Запропоновані зміни дозволять ввести обов'язковість проведення ідентифікації та реєстрації сільськогосподарських тварин у фізичних осіб, які займаються розведенням тварин та їх утриманням для власного споживання продуктів харчування тваринного походження, що забезпечить простежуваність переміщення тварин та продуктів тваринного походження, а також позитивно вплине на епізоотичну ситуацію в країні ", - йдеться в повідомленні прес-служби. Який маразм?! Самі хоч второпали, що сказали?
Відповісти
Ще моя бабця розповыдала, як колись рызали свиней в лісі, потайки, бо за кожну свиню треба було платити податок і немалий. АЛЯ! 30 роки! Влада супер. Всі рухаються вперед, а ми наполегливо до сталінізму.
Відповісти
А влада хоче повернути ті часи... Вони собі сруть на золотих унітазах, літають на гелікоптерах, вартість якого покрила би річний бюджет однієї-двох областей... А людей мають за ніщо... Але людське терпіння не вічне - колись воно прорветься!!!
Відповісти
Ага! Є спосіб видерти останню копійку з бідного селянина! А давайте ще заведемо податок на вдихання-видихання повітря!!! Людина в середньому за один вдих втягує до одного літра повітря. За хвилину робить 15-20 вдихів. Ото грошенят можна би було здерти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти