На Волині нагородили матерів-героїнь. ФОТО

На Волині нагородили матерів-героїнь. ФОТО
У Камені-Каширському 24 жінкам, які народили та виховали п’ять або більше діток, урочисто вручили нагороди.

Вітали «героїчних» матерів 23 червня у місцевому будинку культури.

Камінь-Каширський район – лідер в області з кількістю багатодітних матерів. Тож і сьогодні місцевим жінкам вручили «порцію» нагород – згідно із указом Президента від 11 травня 2018 року 24 мешканкам району присвоїли почесне звання «Мати-героїня».

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко, який прибув вітати жінок, зауважив, що нині має дуже почесну місію. Адже і з однією дитиною важко впоратися, а тут зібралися мами, які виховали по 5, 8, 11 дітей, а це – найважча робота.

«Спробуй їх усіх зібрати, нагодувати, причесати, зловити, щоб нікуди не бігло», - мовив посадовець. Опісля він повідомив, що практично кожного дня підписує та надсилає до Києва документи на відзначення багатодітних волинських матерів.

«Хочу побажати вам, вашим сім’ям, діткам, внучатам міцного здоров’я і щасливого, побудованого нами з вами, майбутнього», - резюмував він та взявся вручати жінкам нагороди. До слова, двоє з переліку матусь від часу підписання указу вже встигли знову народити малюків.

Окрім того, голова ОДА відвідав родину багатодітної волинянки Марії Шумік із села Ворохоби Камінь-Каширського району. Жінка виховала дочку та 6 синів, має 15 внуків та 14 правнуків. Нині їй 78 років, а звання матері-героїня їй присвоїли два роки тому.

«Тітка дуже добра, вона ще й до моєї мами ходить. Мамі моїй 83 роки, то тітка Марія ще й її доглядає», - розповіла сусідка жінки Ірина Сергійчук.

Сама ж багатодітна мама була дуже розчулена візитом та припрошувала усіх до столу.

«Я щаслива перед людьми і Богом, що маю таких діточок», - розповіла жінка.

Наймолодший син матері-героїні, Василь Шумик - «кіборг» із 80-ої бригади, обороняв Донецький аеропорт. Чоловік перебував там у найгарячіші дні, отримав 3 контузії та нині має проблеми зі здоров’ям.

«Він перші місяці тільки й говорив про своїх хлопців… Він добровільно пішов Україну захищати, і дякувати Господу Богу, що й вернувся. Я за нього молилася», - розповіла жінка.

Савченко зауважив, що не можна бути байдужими, бо багато чого в житті вирішує взаємопідтримка, а гуртом легше впоратися із негараздами. Тож «кіборга» вже незабаром заберуть до Луцька, аби його обстежили лікарі, та допомогли «поправити» здоров’я.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині нагородили матерів-героїнь. ФОТО
23 червень, 2018, 17:14