Пляж по-новому: на Світязі відновлюють відпочинкову зону. ФОТО

Пляж по-новому: на Світязі відновлюють відпочинкову зону. ФОТО
На центральному пляжі села Світязь взялися за облаштування пляжу - тут доставлять альтанки, оновлять кібнки для переодягання та облаштовують дерев'яні доріжки.

Раніше сюди вже завезли 500 вантажівок піску, пише інтернет-видання Волинь 24.

Директор Шацького національного природного парку Марія Христецька каже, готуватись до сезону почали ще взимку. Завершити ж роботи планують за тиждень.

"В першу чергу ми хотіли вирівняти територію, тому що величезні ями були, калюжі, болото. Першочергово завезли землю, глину, аби підняти пляж. Після цього засипали його піском", - розповідає посадовиця.

З її слів, пляж поділили на ділянки, кожну з яких закріпили за підприємцем. Вони відповідають за порядок на своїй території - прибирають, косять траву.

А от централізовано сміття вивозить місцеве комунальне підприємство, яке заключило договір з національним природним парком. Останній також платить за обслуговування біотуалетів. На туалети щосезону витрачають 200 тисяч гривень.

Одне з джерел доходів парку - екологічний збір. 25 гривень за легкове авто та п'ять гривень з людини повинні сплачувати туристи, які в'їжджають на територію Шацького національного природного парку.

Наступного року на центральному пляжі планують поставити лежаки. Обіцяють, що засмагати на них відпочивальники зможуть безкоштовно.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
якщо я іду чeрeз тeриторію проіздом(нe відпочивати(,я зобов'язаний платити 25грн за авто І + за пасжирів?
Відповісти