Волиняни на євроавто відстоюватимуть доступне розмитнення

Волиняни на євроавто відстоюватимуть доступне розмитнення
Волиняни-власники автівок на єврономерах не підтримують пропоновані законопроекти щодо розмитнення автомобілів, натомість вони будуть відтоювати позицію стосвно доступних ставок.

Про це повідомив Радим Романюк у групі Доступне авто кожному українцю.

У дописі повідомляють, що відбулися збори щодо доступних ставок розмитнення для громадян. Тож присутні на зборах одноголосно не підтримали запропоновані законопроекти комітетом ВРУ щодо розмитнення автомобілів.

"Після обговорення даного питання вирішили:
-донести позицію громади, щодо необхідності прийняття законопроектів які будуть містити доступні ставки розмитнення (врахування доходів простих громадян і їх можливостей щодо придбання автомобіля);
-включити в законопроекти пільгову умову розмитнення для учасників бойових дій;
- зібрання без політичних прапорів", - пише Романюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну це не власники авто, а незаконні користувачі, власник - іноземець.
Звісно що вони не згодні, бо вони хочуть, щоб бляхи їхні дали їм розмитнити безкоштовно, то єдине що їх влаштовує.
Але того не станеться, тому ці зібрання не чим не відрізняються від стада баранів.

Відповісти
Постанова кабміну з 21.06.2018 роблять все для того щоб не впустити бляхі в Україну, а ті бляхі що є через рік мають виїхати. Так що влада бере ізмором через рік будуть всіх тормозити за не законне перебування блях в Україні і вилучати. Владі не вигідно доступне авто для людей.
Відповісти
Перекупи на авторинку проголосували.Ховайся Южаніна...Їм вигідніше цим шротом торгувати-не треба багато грошей вкладати,розмитнювати,дав дурню "лєве" доручення і поїхав за новим зламком в Литву. Ці корчі треба вигнати з України,а тоді розмовляти про доступне розмитнення!!!
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/115671-u-lucku-avtivka-zbyla-znak-naihala-na-derevo-i-led-ne-povalyla-parkan-foto
Відповісти
Контрольний в голову...
Відповісти
http://www.volynpost.com/news/115671-u-lucku-avtivka-zbyla-znak-naihala-na-derevo-i-led-ne-povalyla-parkan-foto. І втік? Та ви що!!!
Відповісти
Він до Похи на мітинг поспішав...
Відповісти
Голосували на автобазарі і ті, хто бляхами торгує.
Відповісти
В Європі всякі там пікети і страйки проводять проти зниження мита, щоб мати самим роботу, а ми навпаки. В нас нема автозаводів? Нє шоб робити машини на ЛуАЗі, а бляхам зробити велике мито.
Відповісти
Дуже багато незгідних з низькими митами і податками,то я не можу зрозуміти у нас ринкова економіка,чи ми будуєм північну корею.Я б для незгідних зробив би мита на імпортні ліки і вакцини такі як на авто.Щоб побігали за вакциною від сказу,коли дитину покусає скажений кіт.Авто це товар як мобіла чи ліки,але хтось пихає китайське гамно по автосалонах,яке іржаве з нового,хто його купить коли буде дешевий мерс чи пассат.
Відповісти
треба заборонити всі авто старше 5 років,і всьо буде як в Дубаях,а шо нє?
Відповісти
А що робити з євро-5 ?
Якщо 90% блях євро-4 євро-3
Відповісти
Забороняти не треба,доступне розмитнення треба,бо немає в нас заводів,немає бажання влади пустити сюди людей,які можуть випустити нормальний автомобіль,бо тільки дурень може не розуміти,що з 470$ за перетин "бляхи" добрий шмат йде на Київ,бо інакше їх тут би не було,але хитро...их треба навчити,що халяви не буває,тим більше в Україні!!!
Відповісти
В основному хитров...ні приходять на такі мітинги ,а після аварій кидають бляху і тікають .
Відповісти
І це стадо у 20-30 чоловік не може представляти позицію громади. Громада проти блях, бо це неадеквати на дорогах, а ви, стадо яке іх приганяє взагалі ЗЛОЧИНЦІ , вас на авторинку потрібно до тюрми це збіговисько забрати
Відповісти
До речі, а чому фіскальна служба та інші уповноважені органи досі не займаються питанням "гонщиків", це фактично надання послуг без реєстрації підприємницької діяльності і сплати податків.
Що ж це виходить - зареєстровані платники податків лохи?!
А гонщики блях і рєшали проводять незаконну підприємницьку діяльність?
Час вже ті автобазари потрусити та навести лад!
Відповісти
Скинути скан техпаспорта де я є власником автомобіля на литовській реєстрації, процитувати закони конституції де є майно у власності непорушним, процитувати стамбульську конвенцію? Які мають вищу юридичну силу чим якісь там кодекси! Засуньте собі у ср%ку ваш акцизно-податковий мазохізм громадянина найбіднішої країни в Європі! Дайте людям європейське розмитнення і всі будуть щасливі!
Відповісти
Скиньте скан техпаспорту, де ви є власником.
Також не забудьте прикласти чек про сплату митних платежів відповідно до МКУ:

Тимчасове ввезення громадянами-резидентами транспортних засобів особистого користування, дозволяється на строк до одного року під письмове зобов’язання про їх зворотне вивезення за умови письмового декларування в порядку, передбаченому законодавством України для громадян, після сплати всіх митних платежів, які відповідно до закону підлягають сплаті при імпорті таких транспортних засобів.

Чи ви забули сплатити? То біжіть бігом, бо за тиждень поліція спитає, а митник, що 500 баксів брав і "забув" квитанцію прикласти вже нічого не зробить.
Відповісти
Конвенції конституції згадує. В нас. ) 100 хаха! Але ж наївно )
Відповісти
Кумедний бляхар цей DM))
Сокира теж приватна власність, непорушна і Конституцією захищена і використовувати її можете як забажаєте, хоч м'ясо рубайте, хоч кашу з неї варіть, але це не дає вам права нею рубати людей. Зрозуміли нюанси?
Бо здається, шановний, що ви повний невіглас в юрисприденції.
Відповісти
Чек? В мене немає навіть відмітки в закордонному паспорті, що я пересікав кордон, автомобіль в режимі тимчасового ввезення, моїм родичем нерезидентом, яке дає йому право в'їхати на рік автомобілем і передати його в користування третій особі. Ось така "любов". Нерезидент вписаний у техпаспорт як правороспорядник автомобілем за кордоном.Шановний, закони не я пишу, а ними лише користуюсь. Якщо ви знаєте хоч один прицидент, коли у когось забрав суд автомобіль лише за те, що він використовується українцем у нашій країні без порушень інших норм і законів, повідомте будь-ласка. Ще раз повторюсь для акцизно-податкових мазохістів, дайте людям європейське розмитнення і всі будуть щасливі! Чи ваша дитина замість того, наприклад, щоб купити земельну ділянку, буде змушена заплатити у порошенко-васадзівський лобіський фонд надподатки ви теж будете щасливі?
Відповісти
Сокира? Вірно! Ось дали ви сусіду сокиру, нею він зарубав когось, як тепер визначити власника сокири без реєстрації лишеною на місці злочину?
Відповісти
В мене товариш купив квартиру за 120 000$ яка тепер коштує 60 000. То тепер він змушений створювати громадську організацію і страйкувати за підвищення ціни за нерухомість до 120 000? Виходячи з вашої логіки. Далекоглядні, сумлінні платники податків, корито ваше не вічне, прийдеться купувати нове, по кабальним цінам! І лише у наших "ліберальних", "чесних" політиків з"явиться чи вілла в Монако, чи виросте ще один мільярд на офшорному рахунку
Відповісти
Стамбульська конвенція - стаття 7 розділ С:

b) ТС частного использования могут использоваться третьими лицами, имеющими надлежащее разрешение пользователя права временного ввоза. Каждая Сторона может позволить такое использование лицом, постоянно проживающим на ее территории, особенно если она использует от имени и в соответствии с инструкциями пользователя права временного ввоза.

Отже, ковенція говорить, що кожна із сторін САМОСТІЙНО ВИЗНАЧАЮТЬ порядок такого ввезеня, а в Україні це порядок прямо зазначений у Митному кодексі Ст. 380 МКУ, ч 4:

4. Тимчасово ввезені транспортні засоби особистого користування можуть використовуватися на митній території України виключно громадянами, які ввезли зазначені транспортні засоби в Україну, для їхніх особистих потреб.

Тому в суді будете доводити протележне, не одно вже оштрафовано на 300%, ви самовпевнений і ...наступний?
Відповісти
Конвенція
про тимчасове ввезення
(укр/рос)

( Про приєднання України до Конвенції див. Закон
N 1661-IV ( 1661-15 ) від 24.03.2004 )

{ Поправки до Конвенції див. в Документі
( 976_015 ) від 15.05.2014 }

Дата підписання: 26.06.1990
Дата приєднання України: 24.03.2004
Дата набуття чинності: 22.09.2004

Стаття 7 взагалі про:
Термін вивезення тимчасово ввезених товарів
а От Стаття 8 про:
Стаття 8

Кожна з Договірних Сторін може на запит дозволити передачу
права на тимчасове ввезення будь-якій іншій особі, якщо остання:
a) відповідає умовам, визначеним у цій Конвенції, та
b) бере на себе обов'язки першого користувача правом на
тимчасове ввезення.
Відповісти
Преамбула

ДОГОВІРНІ СТОРОНИ цієї Конвенції, укладеної під егідою Ради митного співробітництва - мова іде про Сторони, тобто Держави, що приєднались до конвенції, а не про осіб, які між собою передають авто))
Тому там і сказано, що кожна із сторін (ДЕРЖАВ) може це дозволити, якщо захоче, але повторюю, Україна цього бажання не виявляла, що чітко зазначено у митному кодексі.
Щоб ви до кінця зрозуміли, що Сторони у конвенції не громадяни, а саме ДЕРЖАВИ, просто дочитайтесь до суті, яка вас безпосередньо і стосується, особливо зверніть увагу на "території Договірної Сторони" :

Порушення

Стаття 20

1. Особа, яка будь-яким чином порушила положення цієї
Конвенції, несе відповідальність на території Договірної Сторони,
де було скоєно порушення; санкції за порушення встановлюються
законодавством такої Договірної Сторони.
2. Якщо неможливо визначити територію, на якій трапилося
порушення, воно вважається скоєним на території Договірної
Сторони, де воно було виявлено.


Відповісти
А ще вам важливо дізнатись, що Стаття 5 говорить, що:

Для того, щоб можна було скористатись правами на пільги, що надаються цим Додатком:

b) транспортні засоби приватного використання повинні бути зареєстрованими на території, яка не є територією тимчасового ввезення, на ім'я особи, яка зареєстрована або постійно проживає
за межами території тимчасового ввезення, і ввозитись та використовуватись особами, які постійно проживають на такій території.

І стаття 8 розділу С, який стосується ТЗ, говорить зовсім про інше та не має відношення до статті 8 іншого розділу, яку ви цитуєте і де мова йде про товари.

Не плутайте м*яке з теплим.

І не допоможе навіть ст 7

b) транспортні засоби приватного використання можуть використовуватись третіми особами, які мають належний дозвіл користувача права на тимчасове ввезення. Кожна Договірна Сторона може дозволити таке використання особою, яка постійно проживає на її території, зокрема якщо вона використовує його від імені і
згідно з інструкціями користувача права на тимчасове ввезення.

Тут чітко зазначено, що "Кожна Договірна Сторона може дозволити таке використання особою, яка постійно проживає на її території", ОДНАК УКРАЇНА, ЯК ДОГОВІРНА СТОРОНА У ЦІЙ КОНВЕНЦІЇ ПРО ТАКИЙ ДОЗВІЛ НЕ ЗАЯВЛЯЛА, А ОТ ЗАБОРОНА ЯКРАЗ ЗАКРІПЛЕНА У МИТНОМУ КОДЕКСІ.

Ну тепер можете в суді спробувати "процитувати закони конституції де є майно у власності непорушним, процитувати стамбульську конвенцію? Які мають вищу юридичну силу чим якісь там кодекси!"

п.с. В Конституції не має законів, бо Конституція і є основний закон. Це вам так, для загального розвитку.
Відповісти
Навіть не читаю... Де тоді штрафи, конфіскації авто? Виходячи з ваших роз"яснень
Відповісти
Раніше поліція не мала повноважень по боротьбі з контрабандою, їм потрібно було викликати митника, який не їхав.
Сьогодні ці повноваження офіційно з'явились. Тому поліція може скласти адмінпротокол про порушення митних правил та передати до суду без участі митниці.
Час "Х" настане з моменту підкючення поліції до митної бази.
А те що читати не хочете - не дивно))
"Многа букав, не асіліл" (с)
Відповісти