Розповіли, скільки грошей може принести легалізація «євроблях»

Розповіли, скільки грошей може принести легалізація «євроблях»
У разі прийняття пропонованого варіанту законопроекту, за розмитнення автомобілів з Європи українцям доведеться гарнатовано сплатити 2500-3000 євро, незалежно від віку машини.

Про це йдеться на сайті ТСН.ua.

Автопарк іноземців на українських дорогах за неофіційною інформацією наближається до трьох мільйонів одиниць. За даними Державної фіскальної служби ця цифра вдесятеро менша. Однак дуже мала кількість з них хоче легалізуватися - і це вкрай дратує сумлінних платників податків. Тому держава хоче їх карати штрафами.

До того, голова комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна запропонувала компромісний, з її точки зору, варіант, що має задовільнити всіх: і державу, і євроводіїв. Найбільшою проблемою стає шалено високий акциз, який не планують прибирати, однак пообіцяли знизити. 

"Фраза "доступно" - це означає недорого. А вже згідно цієї таблиці автомобіль, що має 15 років - це вже дійсно дорого", - розповідає керівник громадського об’єднання "Євросила" Олег Ярошевич. За його словами, проект Южаніної стане ідеальною картинкою для держави, яку вона із фахівцями вирахувала для того, щоб наповнити бюджет і щоб це було добре для українця.

Насправді ж, за легалізацію автомобілів на єврономерах доведеться заплатити чималу суму. За новими правилами розмитнення акциз складає левову частину легалізації. Також сюди додаються ще ПДВ, відрахування у пенсійний фонд і ввізне мито. Чим старіший автомобіль, тим більший буде акциз, а якщо автомобіль новий – більшим буде податок на додану вартість. Таким чином, сума розмитнення буде сягати 2500-3000 євро для усіх автомобілів, незалежно від віку.

"Я готовий заплатити до 1000 доларів. Тому що я розумію, що переплачувати немає за що. Просто за те, що у мене буде табличка з українськими номерами", - розповідає один із власників автомобіля на єврономерах.

"Десь заборонити їх на якомусь рівні вже неможливо. Точка неповернення вже пройшла. Продовжувати так само на них їздити вже теж неможливо. Робити якісь митні ставки вже теж неможливо", - розповідає ще один власник "євробляхи" Юрій.

Ще більших штрафів отримають таксисти на єврономерах та транзитерів, які начебто заїхали на три місяці, а насправді їздять на нерозмитнених автівках по Україні постійно.

У цьому протистоянні жодна сторона програвати наміру не має. Одні хочуть, щоб їм все пробачили, а інші – отримати до бюджету якомога більше коштів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давайте я провезу контрабанду а ви мені пробачите!!!!! Чому тільки ці неадеквати можуть хотіти.
Відповісти
Дивні бляхарі. Вези машину скромнішу, не Х5 2001 року 3 мотором більше 3 літрів, а рено 2013 з мотором до 2 літрів і буде тобі розмитнення 1000 доларів, тобі ж доступне авто треба, чи понтове?

Відповісти
Що значить пробачити? як не крути, а їздять вони законно, ну як мінімум ті хто раз у рік виїздить. А хто пробачить Южаніній та іншим дармоїдам те що вони десятки років нас обкрадають? те що поляк за 1000 доларів може купити досить адекватний автомобіль, а третина українців їздять на авто за тридцять років? притому дороги у них кращі, а податок на дороги забитий в пальному приблизно такий же.
Відповісти
Ти подивись на ціни Рено 2014 року яке підпадає під закон до 5років і тоді порахуй калькулятором яка ціна буде на розмитнення і там точно в 1000 не вкладешся ... Навіть в 1500 невкладешся
Відповісти
Рено Кліо 2013р, 1,2 бензин, 18300 злотих, це приблизно 4200 євро.
Акциз 50*5*1,2=300 євро.
Мито 420
Маємо 4200+300+420= 4920 + 20% = 5900
Розмитнення виходить 1700.
+ пенсійний і реєстрація - то приблизно 6000
А ви купляєте за 4200 Mercedes-Benz ML W163, з 4 літровим мотором 2002 року і хочете розмитнити за 500 баксів))

Відповісти
Взагалі якщо комусь не подобаються українські номерні знаки так як написано в коментарі

Я готовий заплатити до 1000 доларів. Тому що я розумію, що переплачувати немає за що. Просто за те, що у мене буде табличка з українськими номерами"

Можуть спробувати виїхати в Європу на правах біженця і там розповідати скільки і за що хочуть платити
Ніхто ре говорить які страховки в Європі за джипи
Ніхто не говорить за кошти за які вони купують ті машини коли 70% блях рахуються безробітними

І їм навіть невстидно говорити що їм немає різниці якої країни номерні знаки в них на автомобілі
І з ними ще про щось розмовляють
Таке може бути тільки в Україні
Відповісти
"як не крути, а їздять вони законно" - якщо законно, то чого бояться, збираються, пікетують?!
Якщо їх "законне" право порушене - чого до суду не звертаються для відновлення?
А ТОГО, ЩО ЦЕ НЕ ЗАКОННО!
Бо відповідно до стамбульської конвенції право на тимчасове ввезення на рік має НЕРЕЗИДЕНТ, тобто той "верблюд", який те авто ввіз. Передача керування таким авто може відбуватись виключно НЕРЕЗИДЕНТУ, тобто не громадянину України.
Поліція не мала доступу до митної бази, тому не могла встановити, хто ввіз авто, цим "рєшали" і користувались.
А зараз поліція отримає доступ до бази і постановою кабміну наділена повноваженнями що до припинення контрабанди, тому всі бляхи поїдуть на шрот.
Відповісти
4200 за рено 2013 року це буде Корчинський ще той
Відповісти
Останні новини
Розповіли, скільки грошей може принести легалізація «євроблях»
25 червень, 2018, 04:19