Батьки самі мають вирішувати, - директор луцької школи про скандал із благодійними внесками

Батьки самі мають вирішувати, - директор луцької школи про скандал із благодійними внесками
Лучанка Наталія Євдокимова стверджує, що у школі №5 змушують здавати благодійні внески. Натомість директор Валерій Півницький каже, що колектив не має стосунку до коштів, адже це – компетенція батьків.

Про це йшлося у понеділок, 25 червня, під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Мама учня, котрий здобуває освіту у школі №5, Наталія Євдокимова розповіла, що вона підійшла до директора, бо була невдоволена тим, що у школі збирають благодійні внески.

«Треба було здати 250 гривень з родини на квіти вчителям. У нас у класі навчається 31 учень, тому це чималенька сума. Батьківський комітет написав, що за бажанням збирають на альбом та випускний вечір, а на квіти – обов’язково», - заявила вона.

Голова комісії Майя Шостак відзначила, що такі питання не повинна розглядати міська рада, адже здавати чи не здавати кошти – справа лише батьків.

Натомість лучанка стверджує, що благодійні внески були фіксовані і не обліковувалися: 50 гривень на літній ремонт школи, 30 – на утримання тощо. Також записували й борги батьків.

«Мені зробили винною у всьому, коли я підняла це питання. Моє звернення до директора про благодійні внески обговорювали всі в школі. Директор сказав відмінити випускні у 4 класах і сказали, що це через мене», - каже Наталія Євдокимова.

Директор школи Валерій Півницький наголосив, що дирекція школи і вчителі не мають права втручатися у збір коштів, і це – виключно компетенція батьків.

«Я сказав проводити свято, але Євдокимова кошти не здає і має право не йти туди. Свято було, діти отримали віньєтки і все було добре», - поділився він.

Депутат Алла Надточій додала, що у бюджеті Луцька не буде коштів, аби робити ремонти у школах. Тому зобов’язання привести навчальний заклад до ладу – на директорах: «Вони обговорюють, яка сума буде достатньою для ремонту. Піклувальні ради доносять це батьківським комітетам і у класах безпосередньо вирішують питання. Але не має бути цькування, це особисте бажання, є різні ситуації».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Півницький ще в 21 і 26-й школах як був завучем то завжди був охочим до подарунків.
Відповісти
А хто вирішує, яка сума потрібна на ремонт? Це вирішує той, хто хоче грошенят наздирати по-більше? Що за брєд? Це школи не виживуть, якщо внески перестануть по кишенях гуляти чи шахраї різних мастей?
Відповісти
колектив немає відношення. Ще язик повертається таке казати. Хто суму щомісячну встановлює? Хто прозоро натякає скинутись то на парти то на принтер чи підлогу?
Відповісти
Останні новини
Батьки самі мають вирішувати, - директор луцької школи про скандал із благодійними внесками
25 червень, 2018, 16:49