Батьки не можуть примусово збирати гроші у школі, - луцька депутатка

Батьки не можуть примусово збирати гроші у школі, - луцька депутатка
Депутат Луцької міської ради Анна Мовяк розповіла, що батьківські комітети не можуть примусово збирати гроші на потреби навчальних закладів.

Про це йшлося у понеділок, 25 червня, під час засідання комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Нагадаємо, що нещодавно лучанка нарікала на те, що у школі №5 змушують сплачувати батьківські внески.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батьки самі мають вирішувати, - директор луцької школи про скандал із благодійними внесками

«Батьківські комітети не можуть примусово збирати гроші на потреби школи у навчальних закладах. Те ж саме стосується і благодійних фондів», - сказала Анна Мовяк.

Член комісії Алла Надточій розповіла, що, наприклад, у Тернополі заборонили збирати гроші, але школи там перебувають у далеко не кращому стані.

«Зрозуміло, що гроші далі збиратимуть, але це добровільно і має обліковуватися. Не потрібно забороняти батькам, які хочуть допомогти школі, збирати кошти», - наголосила вона.

Нагадаємо, у луцьких школах хочуть припинити корупцію. А прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб здійснювати виключно на добровільній основі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
9-та теж рулить в фінансовому плані,автомобілі керівництва закладу про це яскраво свідчать.
Відповісти
«Зрозуміло, що гроші далі збиратимуть, але це добровільно і має обліковуватися. Не потрібно забороняти батькам, які хочуть допомогти школі, збирати кошти» - що за брєд..? батьків заставляють здавати кошти
Відповісти
У кожній школі своя цифра.З кожною наступною дитиною,яка вчиться у цій самій школі, цифра зменшується.Директор здавати кошти не вимагає.Це робить батьківський комітет вже заздалегідь, коли йдеш на батьківські збори.Суму озвучує у вайбері на одну дитину, потім множимо на 9 місяців і виходить результат.Плюс окремо здавати приходиться і на ремонт класу.І не кажіть потім, що про це не знають в управлінні освіти.Без батьківських грошей школа не виживе.
Відповісти
У 25 та 4 школі примусово заставляють.
Відповісти