У луцьких школах і дитсадках хочуть заборонити збирати готівку з батьків

У луцьких школах і дитсадках хочуть заборонити збирати готівку з батьків
У навчальних закладах Луцька можуть заборонити усім учасникам освітнього процесу збирати готівку.

Про це йдеться у проекті рішення Луцької міськради, опублікованому на сайті органу місцевого самоврядування.

У документі пропонується здійснювати Прийом благодійних внесків від фізичних і юридичних осіб виключно на добровільній основі відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 04 серпня 2000 № 1222 (із змінами) «Про затвердження Порядку отримання благодійних (добровільних) внесків і пожертв від юридичних та фізичних осіб бюджетними установами і закладами освіти, охорони здоров'я, соціального захисту, культури, науки, спорту та фізичного виховання для потреб їх фінансування» з обов'язковим оформленням відповідної документації та відображенням у бухгалтерському обліку на відповідний розрахунковий рахунок банків державного сектору закладу освіти.

Також у проекті рішення зазначається про можливе зобов’язання керівників навчальних закладів заборонити незаконний збір, обіг та збереження усім учасникам освітнього процесу готівкових коштів на території та у приміщеннях закладів освіти.

«Представникам батьківської громадськості та іншим учасникам освітнього процесу категорично забороняється незаконний збір готівкових коштів з батьків учнів та вихованців закладів освіти міста Луцька для вирішення фінансових питань, пов`язаних з покращенням матеріально-технічного забезпечення, проведення ремонтних робіт та інше», - йдеться в проекті рішення Луцької міськради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нарешті
Відповісти
Щось не віриться
Відповісти
невже я до цього доживу?
Відповісти
Можна подумати, що всі такі чесні, всі платять податки і і законно отримують субсидії. Збагатієте за 30 гривень.
Відповісти
Давайте ничего не сдавать и к 10 классу на наших детей упадет потолок , т к ремонт в классе последний раз делался 10 лет назад нормальными и сознательными родителями!!! А после этого будем искать, а кто же виноват? А от депутатов будет одна отмазка... Мы не при чем, у нас не было финансирования.. по этому поводу, давайте посадим директора школы, т к нужен козел отпущения!
Відповісти
Шановні, Вам держава надала приміщення,чисті, великі,теплі,забезпечує Вас книжками на 70%, надала Вам безкоштовних вчителів... А Ви хочете, як мед, так і ложкою! Отже комфорт і ремонт і всякі цікавинки своїм дітям можете оплатити і самі!
Відповісти
Шановні. Звідки ви взяли що держава нічого не виділяє? Перед тим як здати на щось ви поцікавилися чи директор робив запит на те щось? У 99% він не підняв свою ...Йому легше збити з батьків. Всі прекрасно розуміють що звітність це фікція, цифри підраховують. А всі хочуть і спроможні здавати ці внески?
Не йде мова про заборону благодійності, а лише зробити її прозорою і ДОБРОВІЛЬНОЮ.
Відповісти
Яким чином мені реалізувати своє право на безоплатну освіту не нашкодивши своїй дитині?
Відповісти
Останні новини
У луцьких школах і дитсадках хочуть заборонити збирати готівку з батьків
26 червень, 2018, 07:41