У Луцьку багатодітний батько судиться через незаконне скорочення з роботи. ВІДЕО

У Луцьку багатодітний батько судиться через незаконне скорочення з роботи. ВІДЕО
На Волині батько 9 дітей судиться з Національною суспільною телерадіокомпанією через незаконне звільнення.

Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

Івана Лихача скоротили з посади водія Волинської філії Національної суспільної телерадіокомпанії України ще у березні. Він каже, що не мали права. Причин називає кілька: він і багатодітний тато, й на час скорочення був членом профспілкового комітету. На сьогодні чоловік досі без роботи, навіть на облік в центр зайнятості не став, бо може зашкодити виграти позов. А суди навіть не увійшли в підготовчу стадію.

«Шестеро дітей у мене неповнолітніх. Про гроші мене ніхто не просить, тільки вони мені дають на проїзд, гривню, дві... А зараз проїзд дорожчий став, навіть у тролейбусі. то я стараюся їздити тільки тролейбусом», - каже Іван Лихач.

Судове засідання 25 червня не відбулося, бо не з’явилася третя сторона – представник профспілки, яка дала дозвіл на скорочення. Наступне засідання відбудеться наприкінці літа – 31 серпня. Юрист Національної суспільної телерадіокомпанії від коментарів відмовився.

«Я просто цього не розумію, перед самим засіданням... Це негарно. з юридичної точки зору», - заявив представник відповідача Рустам Кабулов.

До НСТУ позивається ще один працівник – інженер ефіру Юрій Раєвич. Ще дві екс-працівниці поки наважуються. Загалом під час реорганізації компанії скоротили 62 людини. З них половина – пенсійного віку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку багатодітний батько судиться через незаконне скорочення з роботи. ВІДЕО
26 червень, 2018, 10:51