Навіщо тенісисти використовують напульсники?*

Навіщо тенісисти використовують напульсники?*
Фред Перрі, легенда тенісу й засновник відомого бренду спортивного одягу, може по праву називатися «батьком» сучасних напульсників. Саме він придумав широкі м’які браслети, які поглинають вологу. Відтоді ці пов’язки стали обов’язковим елементом екіпірування тенісистів. На сайті Tennis-Go вони представлені в широкому асортименті. Але чому напульсники потрібні спортсменам?

Сухі долоні

Під час матчу тенісисти витрачають багато енергії. Через це вони сильно пітніють. Коли піт стікає по руках на долоні, вони стають слизькими. Ракетку стає важче утримувати. Якщо ж вона вислизне з руки, це призведе до втрати цінних очок і до отримання переваги суперником. Напульсник поглинає піт, який стікає по руці. Завдяки цьому долоні лишаються сухими.

Сухе обличчя

Якщо ви займаєтеся бігом, футболом чи іншим видом спорту, то добре знаєте, що під час сильних фізичних навантажень піт просто заливає лице. Теніс зовсім не є виключенням.

Піт містить багато солі. Коли така рідина потрапляє в очі, виникає біль, а зір різко погіршується. Доводиться мружитися і прикривати очі рукою. На корті, де потрібно реагувати на все практично миттєво, часу на промивання очей немає.

Тому тенісисти просто витирають піт напульсником. Більшість таких пов’язок виготовляють з бавовни та інших матеріалів, які добре поглинають вологу і швидко сохнуть на відкритому повітрі.

Захищені руки

Зап’ястя – одна з тих частин тіла, які найбільш активно працюють під час гри у теніс. Різкі рухи, падіння, удари м’ячем чи ракеткою можуть призвести до пошкодження променево-зап’ясткового суглобу.

Зап’ястя відіграє дуже важливу роль в процесі грі. Якщо його буде пошкоджено, тенісист відчує сильний біль, рухи стануть більш обмеженими. Все це дає перевагу суперникові. Через необхідність відновлювального періоду доведеться пропустити тренування, важливі матчі.

Сучасні напульсники виготовляють з матеріалів, які не лише поглинають вологу, а й забезпечують підтримку зап’ястя. Це дозволяє захистити зв’язки, кістки й сухожилля від травм.

Реклама

Відомі тенісисти – люди доволі впливові. Завдяки цьому вони часто співпрацюють з виробниками спортивних товарів. Напульсник може бути вдалим місцем для реклами бренду. Тому на нього часто наносять різні написи, зображення.

Пов’язки також використовуються для інформування людей про благодійні акції, соціальні заходи, збір коштів і т.д.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.