Якщо будуть перевибори, Янукович піде у відставку?

Якщо будуть перевибори, Янукович піде у відставку?
Для Партії регіонів вкрай небажані перевибори Верховної Ради, а тому вони зроблять все, щоб їх не допустити, - вважає очільник Волинської обласної організації партії «Фронт Змін» Олександр Пиза.

«Наскільки я бачу із офіційних повідомлень, з розмов з депутатами Верховної Ради, то опозиція готова до сценарію дострокових виборів», - сказав Пиза у коментарі ВолиньPost, наголосивши, що висловлює свою особисту думку.

«На мою думку, Партія регіонів і їх «сателіти» - такі як комуністи - не готові і бояться перевиборів», - сказав Пиза.

Він пояснив, що бачить три причини такого страху – неможливість зібрати необхідну кількість голосів, щоб змінити виборчий закон, невдоволення суспільства владою і нездатність регіоналів за короткий час акумулювати необхідний для «задобрювання виборця» фінансовий ресурс.

«Вони не зберуть таку кількість голосів, аби змінити закон для проведення перевиборів суто на мажоритарній основі, яка для них – найвигідніша. Окрім того, суспільство дуже агресивне до партії влади, оскільки економічна ситуація значно погіршилася і погіршується далі. І не видно світла в кінці тунелю. І третє: вони потратили дуже багато коштів на вибори, і тому найближчим часом просто не зможуть зібрати достатньо грошей», - вважає Пиза.

«Опозиція готова до перевиборів. Звісно, з точки зору стабільної роботи, витрат бюджетних грошей тощо – це небажаний сценарій. Але в опозиції шляху назад нема і вона мусить довести до кінця те, що почала – домогтися, аби перестали голосувати «за себе і за того хлопця». І якщо це призведе до того, що президент розпустить парламент – значить так і буде. Ми готові. І я переконаний, що на перевиборах опозиція проведе в парламент більше депутатів», - каже Пиза.

Олександр Пиза вважає цілком реальним для Об’єднаної позиції, ВО «Свободи» і «УДАРу» після позачерговии виборів мати конституційну більшість, тобто не менше 300 голосів у парламенті. «В цьому випадку опозиційні сили отримують можливість імпічменту Президента», - каже очільник «Фронту Змін» на Волині.

Нагадаємо, Верховна Рада не працює вже другий парламентський тиждень: опозиція заблокувала президію, вимагаючи виключно персонального голосування від усіх депутатів.

Довідка

Конституція України, а саме стаття 111 Основного Закону дає визначення імпічменту: це особлива процедура притягнення до відповідальності Президента України, що поєднує юридичну, кримінальну і конституційну відповідальність, які реалізуються шляхом осуду Президента, дострокового припинення його повноважень і усунення з посади.

Конституція України визначає підставою для імпічменту вчинення державної зради або іншого злочину, які підпадають під дію кримінального закону, (Частина 1 ст. 111).

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.