У Луцьку з’явиться музей відомого художника

У Луцьку з’явиться музей відомого художника
У Луцьку відкриють художньо-меморіальний музей відомого місцевого митця Миколи Кумановського.

Про це повідомляє Вісник і К.

Музей Кумановського стане одним із структурних підрозділів майбутнього Музею сучасного українського мистецтва Корсаків, на появу якого в культурно-мистецькому житті Волині очікують у серпні 2018 року.

Справа вшанування пам’яті лучан, які зробили значний внесок у скарбницю вітчизняного мистецтва, сьогодні є надзвичайно актуальною. Художник Микола Кумановський (1951-2016) понад 40 років жив і працював у Луцьку. Тут він створив об’ємний доробок станкового малярства, скульптури, авторської та друкованої графіки.

Кожен твір митця віддзеркалює не тільки його власні стилістичні пошуки та здобутки, особисте сприйняття світу і розуміння краси, а й духовні імпульси всієї доби – цього драматичного, суперечливого ХХ століття. Мистецтво Миколи Кумановського і нині є своєрідною візитівкою художньої Волині на мистецькій мапі всієї України.

Художньо-меморіальний музей митця – це прагнення вдячних друзів і сучасників зафіксувати в часі та просторі його ім’я та творчу спадщину. Музейну експозицію збудують із низки малярства різних періодів, авторських начерків, ескізів. А ще тут глядач побачить цікаві прижиттєві фото, особисті предмети художника, які створюватимуть атмосферу його творчої майстерні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: музей, Луцьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.