Волинські нардепи пропонують накласти мораторій на закриття шкіл

Волинські нардепи пропонують накласти мораторій на закриття шкіл
Народні депутати України Степан Івахів та Сергій Мартиняк (позафракційні) зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про встановлення мораторію на закриття загальноосвітніх навчальних закладів».

Про це ВолиньPost’у повідомила парламентський кореспондент Наталка Пахайчук.

Законопроект містить всього дві статті: встановити мораторій на закриття загальноосвітніх навчальних закладів та вважати неприпустимим закриття загальноосвітніх навчальних закладів через брак коштів на їх утримання.

У разі набрання чинності цього закону Кабінет Міністрів України у тримісячний строк доручить місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування проаналізувати ситуацію щодо функціонування загальноосвітніх навчальних закладів у містах і сільській місцевості з урахуванням прогнозованих демографічних змін і вжити заходів з метою призупинення їх необґрунтованої ліквідації. Про це йдеться у прикінцевих положеннях законопроекту.

Прийняття законопроекту, на думку авторів, сприятиме розвитку освіти на селі, дозволить забезпечити реалізацію конституційного права громадян на здобуття загальної середньої освіти, захистить школи в містах і сільській місцевості від загрози ліквідації.

Довідка

За даними Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України в Україні 20 090 шкіл, за останні 3 роки закрито близько 900 загальноосвітніх навчальних закладів. Щорічно зникає 200-300 закладів середньої освіти, і така тенденція триватиме, бо зараз у 2,5 тисячі шкіл навчаються від 10 до 100 дітей, і вони вже є кандидатами на закриття.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.