Луцькі податківці ігнорують зарплатні скарги громадян

Луцькі податківці ігнорують зарплатні скарги громадян
Службовці Луцької податкової інспекції не реагують на численні заяви громадян про порушення їх прав у частині виплати зарплати.

Водночас ці скарги надходять і в прокуратуру міста. Однак в інспекції кримінально карані діяння щодо порушення трудових прав громадян не виявляли, повідомили у прес-службі прокуратури.

Під час перевірки луцьких податківців стало відомо, що в інспекції штучно нарощують показники в роботі, а з підприємцями працюють формально.

Іншими словами, не використовують надані законом повноваження, щоб усунути порушення в частині виявлення фактів використання найманої праці без укладення трудових договорів та виплати заробітної плати.

Заходи щодо належного фіксування порушень не здійснюються, а інформація разом з
матеріалами перевірки у відповідні контролюючі органи не передається, бо
робота з ними, як із правоохоронними відомствами, не налагоджена.

У зв’язку з неналежним виконанням посадовими особами Луцької ОДПІ покладених на них обов’язків проблема прихованих трудових відносин, виплати заробітної плати «в конвертах», невідповідність поданих звітів до контролюючих органів фактичному стану речей, невиплата заробітної плати, виплата заробітної плати в розмірі, меншому від встановленого мінімуму існує і до цього часу.

Прокуратура Луцька внесла подання на усунення виявлених порушень, за результатами розгляду якого винних працівників Луцької ОДПІ притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Луцькі податківці ігнорують зарплатні скарги громадян
22 лютий, 2013, 08:46