Типові помилки офісного дизайну*

Типові помилки офісного дизайну*
Розробка дизайну офісу може перетворитися на беззмістовне витрачання коштів, якщо ви не знаєте точно, що і як потрібно робити. Найкраще в цьому випадку звернутися до професіоналів - https://igorsirotov.com/projects/dizajn-ofisov/. Але якщо ви вирішити зробити все самостійно, ми підготували для вас декілька важливих порад.

Чого варто уникати дизайнерам офісів?

Ось кілька типових помилок, які можуть здаватися цілком гарними рішеннями:

- Дивани в зоні очікування. По-перше, через вік та обмежену рухливість деяким людям важко підійматися з глибокого м’якого дивану. По-друге, незнайомі люди рідко сидять поруч на одному дивані. В результаті простір кімнати використовується нераціонально. В цьому випадку кращим вибором є індивідуальні крісла з м’якою спинкою та сидінням.

- Робота змішана з відпочинком. Не варто влаштовувати кімнату відпочинку, просто виставляючи їжу та напої на порожній робочий стіл. Потрібно виділити для цього окреме приміщення, де люди можуть дійсно розслабитися і забути про роботу. Причому кімната для релаксації не повинна бути нудною. Порожнє приміщення з кавоваркою і печивом – не зовсім те, що потрібно для підвищення працездатності людей. Додайте зручні дивани, тенісний стіл, бігову доріжку і т.д. Враховуйте потреби працівників.

- Неохайна рецепція. Це не те місце, де співробітники можуть пити каву, бесідувати, складати папери. Тут все повинно бути орієнтоване на відвідувача. У нього повинне лишитися якомога краще враження про компанію.

- Ігнорування акустики. Використання матеріалів для зниження рівня шуму може суттєво вплинути на те, наскільки комфортно почуваються співробітники компанії. Особливо важливо це враховувати у відкритих офісах, де всі люди фактично перебувають в одному приміщенні. Але деякий рівень фонового шуму потрібен, щоб люди могли краще зосередитися на роботі.

- Надмірний мінімалізм. Голі білі стіни більше не в моді. Сучасний офіс повинен бути заповнений творчо. Наприклад, стіни прикрашають плакатами, рослинами. Бажано, щоб декор приміщення сприяв ідентифікації бренду та компанії.

Спроба погратися в дизайнера може бути цікавою, але збитковою. Краще працювати з професіоналом, щоб правильно втілити в життя всі корисні ідеї. Спеціалісти допоможуть створити офіс, який сподобається і працівникам, і клієнтам. Думайте про це, як про вигідну інвестицію. Ви вкладаєте гроші в те, що дає прибуток у довготривалій перспективі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: офіс, дизайн
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Типові помилки офісного дизайну*
17 лютий, 2016, 16:25