Причини несправностей електродвигунів*

Причини несправностей електродвигунів*
Електродвигуни сьогодні використовують у багатьох сферах промисловості. Але коли ці пристрої ламаються, робота повністю зупиняється. Від швидкості ремонту чи заміни двигуна залежить стабільність діяльності підприємства та відсутність збитків. Промисловий сервіс vsprom.com пропонує готові двигуни та запчастини до машин. Хоча список можливих причин несправностей є доволі довгим, ви відібрали одні з найпоширеніших.

Тепло

Вплив високої температури є одним з основних факторів, що зумовлюють вихід обладнання з ладу. Оптимальна робоча температура збільшує термін експлуатації двигуна. Тому її дотримання повинне бути першочерговим завданням.

Більшість інших причин несправностей також призводять до виділення додаткового тепла. Якщо обмотка нагрівається додаткового на 10°С від оптимальної температури, термін експлуатації двигуна зменшується вдвічі.

Пилюка і бруд

Електродвигун має корпус, який повинен захистити внутрішні компоненти від забруднень. Але дрібні частинки все одно можуть потрапити всередину, особливо якщо двигун знаходиться на відкритому повітрі.

Як і в будь-якому іншому обладнанні, вплив пилюки і забруднюючих речовин може призвести до пошкодження деталей двигуна. В залежності від типу забруднень, шкода може варіюватися від стирання і корозії до короткого замикання.

Проблеми зі струмом

Інколи на електродвигуни подається більше електроенергії, ніж їм потрібно. Через це виникає перегрів обмотки, перевантаження обладнання. Зменшується термін експлуатації двигуна, виникають різні несправності. Важливо слідкувати за тим, щоб напруга не перевищувала гранично допустимі значення. Зазвичай для цього встановлюють спеціальну автоматику.

Надмірна вологість

Коли забруднюючі речовини поєднуються з вологістю, корозія значно прискорюється. Двигуни, які є неактивними протягом тривалого періоду часу, повинні зберігатися в теплому приміщенні. В іншому разі відбуватиметься конденсація води з повітря. Навіть під час роботи відносна вологість повітря не повинна перевищувати 80%. Це дозволить мінімізувати ризик виникнення корозії та продовжити строк експлуатації електродвигуна.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.