Лучанам набридли китайські маршрутки, депутатам теж

Лучанам набридли китайські маршрутки, депутатам теж
Чимало лучан скаржаться на незручні автобуси китайського виробництва, які курсують за маршрутами №47 і №31.

Про це йшла мова 22 лютого під час засідання постійної депутатської комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

До депутата Сергія Сівака (ВО «Свобода») надійшло звернення, під яким поставили свої підписи 48 людей, з проханням зняти з маршрутів №47 і №31 автобуси китайського виробництва.

«Автобуси незручні, мають вузький прохід, низькі двері, які в більшості випадків працюють одні – лише по середині, доволі високі сходи в салон, незручні для маленьких діток, тверді й холодні сидіння. В салоні – надмірний шум від двигуна. Одноразово проїхати цим автобусом – ще півбіди, а користуватися ним постійно – справжня мука. На інших маршрутах працюють автобуси «Богдан» та «Еталон» вітчизняного виробництва, які є абсолютно комфортними», – процитував Сівак звернення лучан.

На думку Сівака, така скарга людей цілком виправдана, бо ці автобуси – дійсно дуже незручні. Депутат каже так, бо сам неодноразово ними їздив.

Підтримав Сергія Сівака і депутат Василь Гриб (ВО «Батьківщина), який взагалі порівняв китайські маршрутки із трунами.

«Той автобус, як гроб. Він страшно незручний», – зауважив Гриб.

Такої ж думки про це і депутат Петро Савчук (ВО «Батьківщина), до якого нещодавно теж зверталися лучани із аналогічними скаргами.

На думку Сівака, треба, аби в місті їздили маршрутки тільки вітчизняного виробництва, тим паче, що в Луцьку є свій автозавод.

Утім голова комісії, депутат Роман Бондарук (ВО «Батьківщина) не підтримав категоричності своїх колег і наполягав на тому, що міська рада не може диктувати умови перевізникам щодо того, які автобуси випускати на маршрути.

За словами Бондарука, ці маршрути нині обслуговує підприємство «Волиньавтомотосервіс».

«Ці автобуси їздять за тимчасовими договорами, тобто вони не виграли жодного конкурсу. Всі тимчасові маршрути віддають на ЛПЕ, а саме ці чомусь віддали Андрію Разумовському (депутат Луцької міської ради, Партія регіонів, - ред.). Хто не знає, то Разумовський разом з тестем – співзасновники «Волиньавтомотосервісу», – пояснила депутат Олена Голєва (Європейська партія України), яка, до слова, теж має транспортний бізнес.

Посперечавшись із Романом Бондаруком, депутати таки знайшли рішення: в умовах проведення конкурсів на перевезення прописати, що до конкурсу допускаються лише автобуси вітчизняного виробництва. Тільки це не означає, що нині з маршрутів №47 і №31 знімуть китайські автобуси. Та й яку думку з цього приводу висловлять члени виконкому стане відомо тільки тоді, коли вони розглядатимуть це питання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 66
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Тільки і говорити! Давайте краще організуємо флешмоб! Просто відмовляймося їздити цим китайським гавном, і питання саме вирішеться, коли день-другий поїздить та маршрутка пуста! Подивіться як себе ведуть цивілізовані нації: дорогий бензин - ВСІ не їздять 2-3 дня,і т.д. А ЩО НАМ ЗАВАЖАЄ СЕБЕ ПОВАЖАТИ????????
Відповісти
це хороша ідея :)
Відповісти
Між іншим, я вже давно так роблю, і до слова - не їжджу міжміським автобусом якщо відсутні сидячі місця ( це теж якісь маразм - за ті самі гроші їхати три години стоячі чи сидіти )!
Відповісти
А яка альтернатива у цих пасажирів ПОДУМАВ?Навіщо оці
безплідні фантазії!! Оці китайці ці БОГДАНИ(типу А-92 і їм подібні), їх взагалі до біса треба поступово прибрати з маршрутів! Це не автобуси- ЦЕ УРОДИ виробника БОГДАНА
та АСЗ№1(м.Луцьк). Підлога не на одному рівні, прохід вузький- це не для умов міста. Пишуть -кількість пасажирів всього 43(із сидячими). Тут 30 для нього забагато(а ще школярі пасажири). Де тут турбота про пасажира!
В конструції цілий букет недоробок і таке випускають.
Треба щоб автобуси в місті були довгі з певними ОПЦІЯМИ
по комфортності. Це що їздить по вулицях вже відживає
свій вік.
Відповісти
Колись мав розмову з одним підприємцем: на питання скільки ще будеш піднімати ціну, отримав шалену відповідь - "поки будуть платити, доти і буду піднімати"! Отже перефразовуючи ці слова скажу, що Ви не кажіть, кому не пишіть - будуть вони (китайські машини) їздити доти доки будуть ними їздити!!! І якщо їх знімуть з цих двох маршрутів, то поставлять на інші - ніщо нікуди не зникає і ніщо нізвідки не з'являється!!!
Відповісти
Щось тут не сходиться? Ці маленькі "депутатики" місцевого
розливу, коли ними хотіли стати на виборах, то били себе
в груди і обіцяли дбати про ІНТЕРЕСИ своїх рідних виборців.
Зауважте, що майже всі депутатики з ВЕЛИКОЮ ПИХОЮ їздять
на іномарочках і заявляють, що не мають права диктувати перевізникам яким автобусом їм возити людей.
Не можу уявити цю ситуацію, приміром в ПОЛЬЩІ!
У цих "депутатиків" щось із мізками не в порядку!
Тут чистий лоббізм ІНТЕРЕСІВ і явна зневага до своїх
СПІВВІТЧИЗНИКІВ! Де у ЄВРОПІ таке знайдете!?
Відповісти
Скажи це старшим людям, які просто фізично не можуть дійти до центру.
Відповісти
А як людям добиратись по тих маршрутах, якщо іншого транспорту нема? Бондарука посадити в ці "гроби" і хай з комісією, яка видавала дозвіл на перевезення, повозити з тиждень в них. А їх джипи віддати в дитбудинки.
Відповісти
На тих маршрутах є і "наше" чудо техніки! А по-друге можна і 2-3 дні потерпіти заради себе самих!!!!
Відповісти
Дані маршрути №31, 47 обслуговуютьсь виключно автобусами китайського виробництва. Оскільки дана "кантора"(Волиньавтомотосервіс) раніше займалась реалізацією даних машин. А це, так сказати "не ліквід".
Відповісти
живу на чернишевського. не сипте сіль на рану. у нас щоранку такий флешмоб. беру 3-річну донечку за руку, за другу малого в школу - і пішла... як в тому кіно "скукожилася...". отак себе поважаю. але ж холодно, слизько, дитя мале, мерзне, плаче... я встаю о 6-й, щоб пів на восьму бути на зупинці. о 8-й, пропустивши повз забиту маршрутку, вирішую йти пішки (а на це з дітьми треба хвилин 25), йду. на роботу приходжу така, як тра. ви - молоді, вам поки простіше пішки ходити. у мене діти, до речі, змалечку звикли не рюмсати й ходити від мвс лікарні до цуму ногами. запрошую пана Бондарука вранці поспілкуватися з лучанами на одній із зупинок по вул. чернишевського, хай пояснить людям, що китайські маршрутки це нормально. та тих мешканців вже так принизили, що вони готові в тих гробах їздити, тільки ж і гроби не ходять.
Відповісти
тож дорога з царського села, хто там маршруткою їздить?
(це іронія, гірка іронія)
Відповісти
Дуже незручні, особливо - для літніх людей. Високі східці, тісний салон, місць багато, а сидити немає де. Навіть в невисокої людини між сидінням і спинкою на поміщаються ноги. Очевидно, розраховані на китайських карликів ростом 120см. разом з табуреткою. Ніколи в нього не заходжу. Чекаю нашого, вітчизняного.
Відповісти
Як вам добре! А що робити, коли автобус іншої марки не їздить? Уже ніби й притерпілись на 31 маршруті, хай би й це китайське відро з гайками, аби їздило, як годиться через п"ятнадцять хвилин, хоча б до десятої ранку, коли люди пороз"їзджаються на роботи та навчання. Але коли стоїш сорок-п"ятдесят хвилин, розумієш, що вже катастрофічно спізнюєшся, а воно не їде, бо чекає, коли людей побільше буде, а тоді ще й стоїть зайві хвилини в центрі навпроти "Перлини" з відкритими дверима, чекаючи на потенційних пасажирів, то так і хочеться тому водієві опустити на довбешку щось важке.
Відповісти
«Еталон» вітчизняного виробництва, які є абсолютно комфортними» - в сосну в...бався((((((негодую
Відповісти
Це взагалі нонсенс...Тільки у нас, в місті, де випскають автобуси вітчизняного виробництва, підприємці закуповують китайські...Невже у міській раді не можуть поставити ультиматум, щоб автобуси були лише ЛуАЗу і однотипні, щоб хоч якийсь подобаючий вигляд це все мало??? Зараз запустили прекрасні Богдани на маршруті №2, просторі, зручні, не скрипучі...Чому неможна так з усіма зробити???
Відповісти
Видно, що дописувач далекий від усього цього, раз таке пише. Китайські гробовозки - кума романюка. Багато писати не буду, може зрозумієте.
Відповісти
А чому не реагуть на маршрутки №4 ??? там як мені відома взагалі безлад і теж багато скарг???
Відповісти
чомусь як їздили на 16 і 15 ніхто не жалівся. Явна заказуха
Відповісти
Ось таке нарив http://www.volynpost.com/walls/1313-zdolaiemo-marshrutnyj-bezlad-razom
Відповісти
А мені подобаються китайські маршрутки їздять спокійно а ще водіїї приємні не курять і не пють чай чи каву ))) на відміно від деяких маршрутах.....
Відповісти
Лучанам набридли... Ви кажіть точніше - всього 48 лучанам набридли. Хтось з перевізників накинув оком на маршрути. Більшість цих автобусів абсолютно нормальні, з м"якими сідіннями, та й в салоні тихіше, ніж в еталоні. Нові на 9 їздять, так вже скриплять
Відповісти
боляче читати ваш допис. 48 мало? просто стільки людей до цього депутата звернулося. і все. а проблема з цим маршрутом стосується величезної кількості людей. не всі в тому районі з царського села. дехто є й простий. а їздимо ми як в ПЕКЛІ!!!!! Миколо ярославовичу ну змініть щось . не можете змінити перевізника. хай додауть маршруток. ну вранці жах що робиться!!!!
Відповісти
Заказуха однозначно ...
Відповісти
Я сама особисто їзджу на таких машрутках і мені подобаються вони а кому ні то пішки ходіть )))
Відповісти
Війна за перевезення розпочалася і винграє її той хто більше галасу наробить Голєва це вміє
Відповісти
А чому мовчать про маршрут №4 та №2 там водіїї загалі посилають людей і GPS навігаторів немає ??? мабудь гроші рішають все
Відповісти
Та давно ті червоні гроби треба прибрати! Гудуть, гремлять, кусками фарба на бортах відвалюється! Жах! На перших конкурсах була умова - сертифіковані українські автобуси, а з'явилася нова міська рада з Розумовським,припхалися і ті червоні лахи...
Відповісти
Мда...Комусь дуже мішають мабудь
Відповісти
в маршрутах 31 і 47 я їду стокійно і ніхто не виганяє мене з посвідченням я в деяких маршрутах, автобуси хоть в поганому стані але вже в деяких наводять лад. Дайте їм час і все вони владнають.
Відповісти
дійсно рік почався, до літа може хоть наладять лад.
Відповісти
Мабудь опозиція вирішила на ПР на їхати вот і на Разумовського починають наїжати.. Цій же опозиції нема чим зайнятися...
Відповісти
Я знаю це перевізник по маршруту №4 мутить кашу проти Китаю...А сам в себе лад навести не може...
Відповісти
Розкажи свою інфу лібо не пи...зд...и...
Відповісти
мені подобаються. Там тепло.шансон не грає!!!
Відповісти
Заказуха, тримайтеся хлопці я вже йду...Маршруткам бути я сам іноді ними катаюсь принципово щоб показати шо я не тільки націоналіст що я теж підтримую закордононих виробників...
Відповісти
ніхто їх поки що не зніме, а знімуть тоді, коли Разумовський накупляю потрібну кількість Богданів та Іванів)))
Відповісти
Ви чьо ващє рамси папуталі норм машруткі єслі ви їх убірьотє я бєзпридєл устрою на вулицях Луцька..За Червоних
Відповісти
Разумовський Андрій тримайтеся Вас хочуть заплямити люди які вже так мають погану репутацію. Не допускайте себе до їх рівня і не звертайте уваги а маршрутки Ваші чудові просто комусь потрібний новий маршрут мабудь грошей не хватає бідолашним.
Відповісти
Давайте так само зберемо підписи тих людей кому подобаються маршрутки , і я думаю таких ми зберемо у сотні раз більше ніж 48 нещасних підписів нароблених однією рукою однієї людини...
Відповісти
Да правду кажеш давай я за...
Відповісти
Почитав статью і зрозумів , давайте на любий маршрут збиремо 50 підписів і нехай знімають з маршруту, так ми скоро пішки будемо ходити бо не буде кому перевозити.
Відповісти
дійсно давайте всі маршрути знімемо(1,2,3,4,10,11,12,15,15а і т.д.) краже пішки ходити.
Відповісти
пішки? купи велосипед і крути педалі ;)
Відповісти
Педалі будеш крутити ти сикуняра
Відповісти
Дійсно пішки ходити це вже не загорами або на таксі їздити перевізники знищать самі себе таким чином як ведуть ці війни
Відповісти
невже в нас нема влади у місті.вже нема злості
Відповісти
Рейдер Бондарук захищає свого дружка Разумовського. Корупція?
Відповісти
да в нас в Луцьку,як і в Україні загалом, відсутній елементарний транспортний сервіс.усі автобуси брудні,ніколи не проходять капітального прибирання в салоні.швидкість руху,немов у равлика.кому доводилось бувати в Європі-зрозуміє,що я маю на увазі.
Відповісти
Це ужас а не автобус! Гавно, гроб, чудо, дибілізм! Їде по мало, трасеться (таке враження що ось ось розвалиться), сидіння тверде пластсмасове холодне! Дайте нормальне наше чи не наше але нормальне! Мені інколи треба пересідати зі своєї Рокинської на це залізо з 4 колесами, то це не капец, а це "пі..дец"! Так шо ви депутати-ідіоти робіть шось. Хоч те повбивайте один одного (мені пох..й, Вам же на людей на ср..ть) там у раді, але щоб ці гроби не їздили! А ні то на Ковельській багато пішохідних переходів.... Я гадаю шо людей 10 найдеться (цього вистачить) що за любки лишню годинку попереходили б туди сюди. А цього вистачить шоб все зупинилось (а там і доїзд до сіл і до міста, хліб завод, Руна, між - Обласний, - ДЕРЖАВНИЙ доїзд і т.п.)

П.С. Якшо ці китайські барахолки не знімуть, то беремо справи у свої руки. Дмитро (мене можна інколи зустріти в 31 маршруті, я зазвичай у шарфі нашої ВОЛИНІ)!
Відповісти
Ти чьо чмо ващє баран таких як ти в шарфах пів луцька їздить
Відповісти
То найти мене ідіот. Ти мабуть не тіки баран, але й КОЗЕЛ! Пів Луцька не їздять, а особливо на 31 маршруті! Ти взагалі не уважно читаєш.
Відповісти
вашими богданами в європі ніхтоб неїздив!скотовозки!Замерзнути можна!ящик з вікнами!!!
Відповісти
Одне що можу сказати можливо і чимось китайська маршрутка не вдосконалена але навідміну інших маршрутів одні поки що китайці ходять по графіку і водії вічливі сам особисто на це звертав велику увагу...
Відповісти
Сажнєв ти придурок, хватить дупу лизати, просто власник цих маршруток має відношення до УКРАИНСКОГО ВЫБОРУ а ти хочеш до нього примазатись, навіть ава відповідна
Так шо не треба тут молоти фігню тобі одна маршрутка їздить нормально і то 9 тка
Відповісти
Китайські маршрутки дійсно ходять по графіку і водії вічливі чого ви до них вчепилися то а ??? Вам більше нема кому догоджати чи що?
Відповісти
Ти поїздь цими маршрутками і не треба тут в коментах вихваляти цю китайську какашку, можна подумати певна кількість позитивних коментів змінить громадську думку
Відповісти
Жаль, что Вам одного не понять:
Люди умеют лгать.
Відповісти
як на мене місто Луцьк є з маленькими вуличками і не великими по габаритах дорогами. Візьміть до уваги те що якби їздили мерсидеси спринтери наприклад то це був би а) комфорт, б) швидкість, в) мала габаритність авто на дорозі. зменшення пробок, тощо, і головне для перевізника те що розход палива менший чим в богдана. але за ініціативи мера мітс а Шиби було замінено і сказано підтримати вітчизняного виробника богдан, сирий проект, від тих богданів всі відмовляются, і зараз завод стоїть. тому що наші генії інженерії автомобільної не розвиваются і не модорнізують. так от це ще хужий торанспорт ніж китайський. але от взяти дніпро, величезне місто. пан порошенко хотів туди пихнути богдани. заставити перевізників купувати богдани, натомість всі і пасажири і підприємці стали страйкувати і показувати незадоволення переходом на автобуси богдан. і все зараз там як ганяли спрінтери так і їздять. а якщо ніші лучани живуть одним днем то таку наразі і отримали проблему. виною самі перевізники, пасажири, тому що піддалися натиску влади. а не лясами тут на сайті трясти що удобно а що ні..
Відповісти
Абсолютно згідний з цією думкою, про це я писав вище.
БОГДАНИ - це уроди! Це дійсно сирий проект. Придивіться
уважніше - він зліплений на шассі ГРУЗОВИКА, Ви ж відчуваєте кожну впадину на дорозі коли їдете в ньому.
ТОП-МЕНЕДЖЕРИ із БОГДАНА заробляли ШВИДКІ ГРОШІ на цьому
ГАВНІ, яке самі розхвалювали і втюхували де тільки
можна. Так, звісно, була транспортна проблема в Україні,
але треба було робити перспективний проект-ХОРОШИЙ МІСЬКИЙ АВТОБУС. Виробник БОГДАН добре "взув" перевізників.
Вони (ці Богдани типу А-092,А-079, А-069 іт.п.)що, на еспорт ідуть? Хто купить це гавно! А українці терплячі! Ви ж поляку це не всунете! Це вже Європа! Люди там їздять з КОМФОРТОМ!
Відповісти
Якщо говорити про спринтери то вони не погані але місця на 3 людини і все нащо такий комфорт забулися як колись пхалися в маршрутках і не влазили???Хочете назад це вернути як на мене то хай краще вже їздять ті китаці ніж спринтери там хоч людей більше влазить.
Відповісти
Ага , й тролейбуси - тількі вітчизняного виробництва, й транспорт що утримується міськрадою -тількі вітчизняного виробництва й шановних депутатів тільки на -славуті.Приклад тре показувати панове.
Відповісти
Я їздив мені зручно
Відповісти
Вони за 2 грн хочуть, щоб іх автомобілі бізнес-класу возили!? Наш народ-суцільна ЗАЗДРІСТЬ і здебільшого дибіли!До того ж ЛЕДАРІ! А як в когось щось вдається, то роздерли б! Тому і живете так, так і покінчите-в злості і ненависті! І діти ваші такими ж будуть і життя таке ж проживатимуть, як і ВИ-НЕЛЮДИ!!!
Відповісти
Читай УВАЖНІШЕ,про що мова. Хто говорить про ціну? А ти хто
тоді- продукт ЗАЗДРОСТІ, ЛЕДАЦЮГ,ДИБІЛІВ? Не фіг НАРОД обзивати! Всі люди різні. Такого собі ніхто не дозволяв!
Погано кінчиш з таким світоглядом. А про ціну- скільки
треба стільки і буду платити- ЗРОЗУМІЛА!
Відповісти
А Тетяну явно занесло! Мабуть живе з перевезень. Треба не флешмоби ліпити, а вимагати від міського голови та його заступників, щоб кожного тижня не у власних і службових авто, а в громадському транспорті їздили. Понеділок – Романюк. Вівторок – Кравчук і так до п’ятниці.
Відповісти
Останні новини
Лучанам набридли китайські маршрутки, депутатам теж
22 лютий, 2013, 15:48