Волинь - серед лідерів антирейтингу порушень прав журналістів

Волинь - серед лідерів антирейтингу порушень прав журналістів
У Луцьку за півроку зафіксували п'ять порушень прав журналістів.

За шість місяців 2018 року експерти Інституту масової інформації зафіксували загалом по Україні 126 випадків порушень свободи слова, які сталися у 21 регіоні країни, - повідомили в ІМІ.

За аналогічний період 2017 року таких випадків було менше - 121. Такими є результати щомісячного моніторингу Інституту масової інформації “Барометр свободи слова”.

До трійки лідерів увійшли випадки перешкоджання журналістській діяльності, побиття та погрози журналістам. Цього року експерти ІМІ фіксують зростання кількості випадків у категоріях перешкоджання і побиття в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Найбільшу кількість порушень за першу половину 2018 року ескперти ІМІ зафіксували в категорії “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” – 56 (за аналогічний період 2017 року – 44 випадки).

Лідером з порушень прав журналістів з початку року лишається Київ з областю (57 випадків).

Далі йдуть Миколаївщина (8 випадків) та чотири регіони з 5 випадками (Одещина, Волинь, Дніпропетровщина та Донеччина). В інших регіонах зафіксовано по чотири, три, два та одному випадку.

Переважно порушували право журналістів на професію, згідно з моніторингом, приватні особи, правоохоронці, місцева влада та депутати. Ця тенденція так і залишається стійкою з минулого року.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Туфта. Цей так званий інститут - грантова організація, якка відробляє гроші, і не більше. Навіть у поданій інформації більше запитань, ніж відповідей. Достатньо одного: то п"ять поррушень прав журналістів у Луцьку (як в заголовку) чи на Волині ( як в тексті)?
Відповісти
Останні новини
Волинь - серед лідерів антирейтингу порушень прав журналістів
05 липень, 2018, 18:32