Чому депутата Осіпова виключили з «Батьківщини»: версії сторін

Чому депутата Осіпова виключили з «Батьківщини»: версії сторін
Депутата Луцької міської ради Андрія Осіпова (на фото), обраного за партійним списком ВО «Батьківщина», виключили з членів цієї партії.

Цю інфомрацію підтвердив у коментарі ВолиньPost виконувач обов’язків керівника Луцької міської партійної організації ВО «Батьківщина» Сергій Григоренко.

Григоренко пояснив, що таке рішення бюро прийняло на своєму засіданні 22 лютого. У рішенні бюро, окрім іншого, йдеться про виключення Осіпова не лише з партії, а й з фракції: таку рекомендацію бюро дало фракції «Батьківщини» у Луцькій міській раді.

НЕ БУВ ДИСЦИПЛІНОВАНИМ І ПІДРИВАВ АВТОРИТЕТ ПАРТІЇ - БЮРО

Осіпова виключили за порушення трьох пунктів Статуту партії «Батьківщина»:

пункту 3.7 «Члени партії мають право вільно відстоювати і пропагувати альтернативні ідеї та пропозиції… до прийняття рішень партії з цих питань (скорочення – ВолиньPost);

пункту 3.8 «Члени партії зобов’язані сприяти перемозі кандидатів від партії на виборах до органів державної влади і місцевого самоврядування…»;

пункту 3.10 «Членство в партії несумісне з діями, …що наносять шкоду авторитету партії» (скорочення – ВолиньPost).

Щодо порушення – пункту 3.7 – то Осіпов, на думку бюро, неодноразово виносив проекти рішень чи робив публічні заяви, не узгоджені з партією чи фракцією міськради, чи й такі, які суперечили рішенням партії чи фракції.

Щодо порушення пункту 3.8, то бюро стверджує, що Осіпов під час виборчої кампанії 2012 року приймав участь в певних юридичних діях щодо кандидата від Об’єднаної опозиції «Батьківщина» Петра Кравчука і його родини на підприємстві, засновником якого є Кравчук. Що аж ніяк не «сприяло перемозі» кандидата на парламентських виборах та, ймовірно, сприяло його поразці, бо відволікало сили від виборчої кампанії, пояснюють у бюро.

Щодо третього пункту звинувачення, то Осіпову закинули конфлікт з міською профспілкою освітян, які навіть надіслали на нього скаргу в партію. Окрім того, Осіпов спровокував конфлікт та судову тяганину з Волинською облспоживспілкою, за якою стоять сотні підприємців, що теж підірвало авторитет партії, вважають у бюро.

А ще керівництво міської «Батьківщини» обурили окремі виловлювання Осіпова в інтерв’ю газеті «Луцький замок» від 7 лютого 2012 року, де він охарактеризував всі партії в Україні як вождистські і неєвропейські. Тим самим, кажуть у бюро, член «Батьківщини» аж ніяк не сприяв зміцненню авторитету партії.

А ще у бюро зазначають: неодноразові письмові скарги і доповідні, як писав Осіпов на своїх колег, сприяли появі недовіри і підозрілості у фракції та міській партійній організації, створювали атмосферу «полювання на відьом».

«Під час розгляду персональної справи Андрія Осіпова йому було запропоновано, зважаючи на затяжний і гострий конфлікт з частиною членів Луцької міської партійної організації, добровільно вийти з лав партії «Батьківщина». Він відмовився», - повідомив Григоренко.

СУБ’ЄКТИВНО І НЕПЕРЕКОНЛИВО – ОСІПОВ

У коментарі для ВолиньPost Андрій Осіпов пояснив, що вважає рішення бюро Луцької міської партійної організації «Батьківщини» «несерйозним».

Бюро не змогло навести серйозних звинувачень проти нього. Все базувалося на чутках чи суб’єктивних тлумаченнях членами бюро окремих фактів, вважає депутат.

Зокрема, зі слів депутата, як один із доказів вини Осіпова у порушенні партійної дисципліни, члени бюро навели його лист керівникові виборчого штабу «Батьківщини». В записці Осіпов як керівник юридичної служби виборчого штабу, наводив факти того, що міське бюро партії не виконує розпоряджень керівника штабу.

«Це службове листування стало для бюро доказом моїх нібито порушень партійної дисципліни. Хоча такі докази свідчать якраз про упередженість членів бюро: звісно, їм неприємно, що я вказав на їхню погану роботу» – каже Осіпов.

«З того, що я побачив, роблю висновок, що це звичайне політичне замовлення і усунення конкурента. Моя надмірна активність, мабуть, вселила страх в окремих депутатів», - каже Осіпов.

«В лавах партії «Батьківщина» я перебуваю 13 років. Серед членів бюро міської партійної організації немає тих, у кого був би такий тривалий партійний стаж», - зауважує Осіпов.

Від додає, що буде оскаржувати рішення партійного бюро про його виключення з партії і впевнений, що примусить керівництво міського осередку «Батьківщини» прийняти рішення про поновлення його у партії.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 40
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
по харі видно що бєшений)
Відповісти
Андрюха геть нормальний. Кращий адвокат.
Відповісти
Ну й пратівна морда.
Відповісти
Партію закрити, понти одні
Відповісти
вони що, серьйозно вірили, що кравчук виграє вибори?
Грицюк продав луцьк, кравчук був непереконливою формальністю, до того ще й з "душком", а осіпов чесно про це сказав, то ці дибіли, замість виключити заплямованого кандидата помстились осіпову.
І що, після цього це не вождиська та європейська портія?
Відповісти
Осіпов - нормальна різностороння людина, хороший і грамотний депутат, класний адвокат. А щодо персонажів, тут згаданих, то за Крвчука хто голосував, то взяв на себе і на своїх дітей великий гріх. Він обдурив не тільки виборців, соратників по партії, а й Україну. Тракторист з трьома купленими дипломами. "Батьківщина" розвалюється на очах, як карточний будиночок, бо там дві третини кравчуків. А Григоренку, вже пізнавшому смак життя за рахунок слизьких грошей, раніше чи трохи пізніше доведеться з важкою душевною травмою повертатись в охоронники.
Відповісти
На рахунок повертання в охоронники не згідний - ВОНО не тоне
Відповісти
Осіпов- ще той рейдер. Команда ух. класний адвокат в рейдерських махінаціях
Відповісти
Репетують про вибіркове правосуддя на державному рівні, а самі на місцевому те ж саме роблять.

"У «Батьківщині» пояснили, чому їх нардепи агітують за Лазорка" http://www.volynpost.com/news/11380-u-batkivschyni-poiasnyly-chomu-ih-nardepy-agituyut-za-lazorka

У тих "особиста позиція", а у цього - пункт 3.7 («Члени партії мають право вільно відстоювати і пропагувати альтернативні ідеї та пропозиції… до прийняття рішень партії з цих питань").
Відповісти
Осипова убрали "шкурные" партийные барыги, это старичьё которое боиться засвоё кресло и зароботки.Осипов хоть не далёкий в политике,(потому как в БРУТЕ) но юрист не плохой,очень активный и это не нравиться владельцам ОБЩАКА-тоесть БЮРО!
Відповісти
Після того, як Осіпов активно просував брєдову ідею збудувати дитсадок на території стадіону 26 школи, він зрозумілий.
Відповісти
знайшли самого активного, який на фоні пасивних невдах членів партії виглядає сильно розумним! непорядок...треба виключити на благо партії, ібо ПАРТІЇ не видно і її бездарів!!!!!!!!
Відповісти
Застав дурня Богу молитися - він і лоба розіб'є. Це саме той варіант. Осіпов - самозакоханий нахабний негідник, який плювати хотів на всіх і тим більше на БЮТ
Відповісти
Стикався з цим паном. Ваша правда, але при цьому,він справді розумний і освічений ЦИНІК.
Відповісти
Я в партії з 2003 року. Був на Помаранчевій революції, був на всіх акціях, але на жодній (!) з них цього активіста не бачив аж поки той не став депутатом і не засвітився на телебаченні. Може він і хороший депутат, не знаю, але брехун він ще той - це однозначно.
Відповісти
Таким чином Батьківщина нічого розумного не показує.
Відповісти
як на мене, то рішення бюро справедливе... нічого особисто проти Андрія Олексійовича не маю, але просто так з партії теж не виключають, значить було за що і не думаю, що нам треба втручатися у внутрішньопартійні справи
Відповісти
Що значить -"якщо виключити, значить було за що"??? Діяльність будь-якої партії має бути максимально прозорою і зрозумілою. Питань, які утаємничуються від громади повинно бути небагато і на певний час. ТАКІ питиння як виключення одного з депутатів з лав партії повинно бути зроблено відкрито, чесно, справедливо. Це ж не жарти. Застосування партійних стягнень - це справа загальнопартійна і становиь інтерес для громади. Хто, кого, за що, як ...
Відповісти
існування партій потрібне для запудрення мізків та поділу людей, що легше було керувати ними.
Самому народу потрібні прості речі - якісна медицина, соціальний захист, нормальні робота та зарплати, прогнозоване стабільне майбутне. Цього хочуть прості люди незалежно від партійного забарвлення.
Але!
Існує когорта скотів, які понаробили партій, поділили та стравили людей, дурять їх, розігрують спектаклі у маштабах країни, кивають одне на одного, ніби через того чи того погано живем, а насправді довно пора це все розігнати і заборонити. Депутат повинен бути мажоритарним, щоб потім партія не диктувала як йому голосувати. А механізм простого відкликання дозволить впливати на депутата зі сторони людей.
Все інше - не більше, ніж пафосна болтовня.
Відповісти
солідарний з пилипом
Відповісти
За останній рік "Батьківщина" на всіх рівнях партійниих організацій практикує крайній захід - виключення з "членів". Тобто - чистку рядів. Але, як кажуть, "Сара, поздно пить "Боржоми!". Смітник пізно чистити. А іншого виходу немає. Чистий партійний популізм. Стиль риторики, яка апелює до широких народних мас, вже мало виправдовує себе. "Батьківщина" може мати успіх лише серед люмпенів. Згадайте, хто перед виборами в палатках брав портрети української Жани Дарк: дідусі і бабусі, яким давно за 70. І люмпена виставили по Луцьку у ВР. Чомусь, не Пустовіта - єдиного достойного, а по "рознарядці" Турчинова.
Відповісти
Григоренко прибирає конкурентів!:)))
Відповісти
БЮТівці накінецьто взялися за розум і партійну дисципліну. І якщо так пішло по всій області то молодці. Давно пора.
Відповісти
Та да, Кравчук образивсі...
Відповісти
Приберіть "стукача" замполіта полку комуніста Пустовіта!
Відповісти
Пустовида и Сосновского не оддадим!!!
Відповісти
Половина коментів явно написана Григоренком:)Боїться за свою посаду от і від гріха подалі прибрав Осіпова:)
Відповісти
Якщо вже бути об'єктивним, то другу половину коментів явно сам Осіпов писав на свою підтримку. За виключенням двох коментів Кенановичів.
Відповісти
Якщо вже бути об'єктивним, то в тому, що робиться в пратії "Батьківщина" винен зрадник та дуполиз пустовіт.
Відповісти
я не осіпов, але трохи його знаю, не дурний, активний, не без гумору, в ті партії грається, хоббі таке :-)
Відповісти
С чего вы взяли, что это Кононовичи?
Відповісти
Про що ви базікаєте Оська за Бабло на рідну маму в суд подасть аби нахапати ,нічого святого кром рейдерства і наживи про це чомусь ні слова.
Відповісти
Звичайна подія, а стільки шуму! Таке враження, що всі коментарі роблять члени ВО «Батьківщина». А що то за партія? Свого лідера в зону здала, вибори до ВРУ по Волині програла, проміжні вибори в Турійському районі продула. А хто обласним штабом керував? Пустовіт! Напружте борозни свого мозку. Увімкніть думання! Якщо Осіпов підпортив Кравчуку, то хто напсував Грицюку, Гузю і Карпуку? І взагалі. Чому «комісар» Пустовіт після програних виборів пішов не у відставку, а на підвищення – обласну організацію очолив? Чому за комісара в Києві так мєр Луцька побивається?!
Відповісти
все вірно написано 100%, регіонали ставлять свого комісара над Батьківщиною
Відповісти
Рейдер Осіпов та ще декілька лузерів розпочали "скігліти", що їх образили та надавали по дупі. Григоренко красава!
Відповісти
Действительно. Начните думать, а не чувствовать, как Оля. Скорее всего Турчинов продал округа денежным мальчикам, округа заполнил фишками, а комиссара Пустовита поставил наблюдать, чтобы сделка не обвалилась. Но ведь что интересно – помогал Пустовиту фронтовик Пыза. Потому что упорно не видел, как соратники по каалиции агитируют за Палицу, Еремеева, Ивахива, Мартыняка. С Мартыняком, судя по его интервью, до сих пор отличные отношения. Вхож он и к Еремееву, через своих львовских друзей.
Відповісти
Засумувала Оля, що Осіпов її не зарейдерував. НКВД Говорить толково. Бо чого Пизу, не зважаючи, на повний провал виборів залишили керувати обласною організацією фронту змін, а Пустовіта поставили керувати обласною організацією Батьківщини. Чому Свобода всюди виграє, а ці всюди програють а їх весь час підвищують?
Відповісти
Осіпов сам себе "намалював". Нічого особливого в ньому немає, крім зухвалості. Він просто користується і зловживає(як юрист), перевагою над іншими і вона справді існує на фоні таких сіростей, як боруцькі, никитюки, бунди, комлики, волики, цимбалюки, сосновські, лаби, гриби, бодаруки з григоренками і смоленгами. Міська рада на 70% - баласт, шлак. Романюку за роботу з такими "обранцями" треба рахувати стаж роботи рік за три, як в колишньому СРСР рахували полярним пілотам.
Відповісти
Яка глибока думка. Є одна помилка. Романюк нічим не кращий за інший мотлох в раді. На його фоні навіть Кравчук непогано виглядає
Відповісти
Після сьогоднішнього - голосуватимуть проти "Батьківщини" - ТОЧНО!
Відповісти
Останні новини
Чому депутата Осіпова виключили з «Батьківщини»: версії сторін
22 лютий, 2013, 23:04